Inhoudsopgave
Hoeveel krijg ik terug op steunzolen?
Tegemoetkoming ziekteverzekering Enkel op maat gemaakte steunzolen komen in aanmerking voor terugbetaling. De tegemoetkoming bedraagt 25,02 euro per zool. Ze is evenwel lager indien je de steunzolen aankoopt bij een niet-geconventioneerde bandagist of orthopedist.
Welke dokter voor steunzolen?
Wie mag er orthopedische steunzolen en/of orthopedische schoenen voorschrijven? U dient langs te gaan bij een arts-specialist (algemeen chirurg, orthopedisch chirurg, reumatoloog, specialist in fysische geneeskunde en revalidatie, neuropsychiater of pediater).
Kan een huisarts steunzolen voorschrijven?
Wie mag steunzolen/orthopedische schoenen voorschrijven? Iedere geneesheer die gespecialiseerd is in revalidatie, fysische geneeskunde, orthopedie/traumatologie, chirurgie, reumatologie, neurologie, pediatrie en neuropsychiatrie mag een voorschrift uitschrijven.
Wat kost een steunzool?
Gemiddeld ligt de prijs van een paar steunzolen zo tussen de 100 en 200 euro. De kosten voor steunzolen verschillen per persoon, omdat deze volledig op maat gemaakt worden voor jouw voet.
Hoelang blijft voorschrift steunzolen geldig?
Een voorschrift is 2 maanden geldig indien u voor de eerste keer steunzolen laat maken op doktersvoorschrift. Bij een hernieuwing is het voorschrift 6 maanden geldig.
Hoeveel krijg ik terug van Oz?
Wij zorgen voor een terugbetaling op je sportabonnement, wellness, voetverzorging, enz. Een terugbetaling op vaccins, zonnebescherming, osteopathie, enz. maakt noodzakelijke zorgen betaalbaar. Met een terugbetaling op kampen en buitenschoolse opvang geven we gezinnen een extra duwtje in de rug.
Wie maakt er steunzolen?
Voor het vervaardigen van steunzolen raadpleeg je een orthopedisch chirurg die op basis van een statische observatie bepaalt hoe de steunzool gemaakt moet worden. Hierbij gebeurt er vaak geen dynamische analyse.
Heb ik een voorschrift nodig voor steunzolen?
U dient wel in het bezit te zijn van een voorschrift van uw arts. Uw orthopedische schoenen of steunzolen moeten vervaardigd en geleverd worden door een, door het RIZIV erkende technisch orthopedist. Voor orthopedische schoenen moet ook een goedkeuring gegeven worden door de adviserende geneesheer van uw ziekenfonds.
Wie kan steunzolen voorschrijven?
Steunzolen mogen worden voorgeschreven door volgende geneesheer-specialisten:
- Specialist in fysische geneeskunde en revalidatie.
- Specialist in orthopedische heelkunde,
- Specialist in reumatologie,
- Specialist in heelkunde,
- Specialist in pediatrie,
- Specialist in neurologie,
- Specialist in neuropsychiatrie,
Heb ik een verwijzing nodig voor steunzolen?
De mensen die steunzolen krijgen, worden in bijna alle gevallen doorverwezen door de huisarts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts. Deze personen worden dan doorverwezen omdat ze bepaalde klachten of een bepaalde aandoening hebben. De consument kan ook zelf steunzolen laten aanmeten zonder een verwijzing.
Welke zorgverzekering dekt steunzolen?
Steun- of inlegzolen ondersteunen de gewrichten, banden en kapsels van de voet. Ze worden niet vergoed uit de basisverzekering, maar je kunt je er wel aanvullend voor verzekeren. Je krijgt dan een vergoeding voor het aanmeten, de aanschaf en de reparatie van de steunzolen tot een maximum bedrag per jaar.
Wat zijn de beste steunzolen?
Gelzolen zijn handig in gebruik doordat deze zacht en flexibel zijn, wat ervoor zorgt dat deze zolen geschikt zijn voor vrijwel iedere soort schoen. De gelzool werkt daarnaast schokabsorberend, waardoor klachten aan de onderkant van de voet worden tegengegaan.