Inhoudsopgave
- 1 Hoeveel krijg ik terug van mijn dienstencheques?
- 2 Hoe lang nog papieren dienstencheques?
- 3 Hoeveel dienstencheques per jaar?
- 4 Waar vind ik fiscaal attest dienstencheques?
- 5 Wie heeft er recht op dienstencheques?
- 6 Is de rekening geblokkeerd bij overlijden?
- 7 Wanneer is de bank op de hoogte gebracht van een overlijden?
- 8 Wat is een gezamenlijke bankrekening bij overlijden?
Hoeveel krijg ik terug van mijn dienstencheques?
De bedragen die u betaalt in de vorm van dienstencheques, geven u recht op een belastingvermindering (of belastingkrediet). Voor het aanslagjaar 2021 (inkomstenjaar 2020) wordt een belastingvermindering toegekend van 20 procent op maximaal 1520 euro aangekochte dienstencheques per persoon.
Hoe lang nog papieren dienstencheques?
Dienstencheques zijn 12 maanden geldig na aankoop.
Hoe werkt de elektronische dienstencheque?
Hoe werkt het systeem van elektronische dienstencheques? Aangezien de gebruiker geen papieren dienstencheques meer aan de huishoudhulp geeft, wordt de uitgevoerde prestatie per telefoon via een Interactieve Spraakdienst of via een App geregistreerd.
Hoeveel dienstencheques per jaar?
Als individuele gebruiker kunt u per kalenderjaar maximaal 500 dienstencheques per persoon bestellen. U betaalt 9 euro per cheque voor de eerste 400 dienstencheques. Vanaf de 401ste betaalt u 10 euro per cheque.
Waar vind ik fiscaal attest dienstencheques?
Uw fiscaal attest is beschikbaar :
- In uw Beveiligde Zone: klikt u op “Mijn account” en nadien op “Fiscaal attest”.
- In “Mijn Burgerprofiel” bij Attesten en vergunningen (rechtsboven klikken op ‘Aanmelden’, daarna nog eens klikken op uw naam).
Kan tuinonderhoud met dienstencheques?
Het is verboden dienstencheques te gebruiken om andere activiteiten te betalen. U mag ze dus niet gebruiken voor herstellingen in huis, verbouwingswerken, schilder- of behangwerken, tuinonderhoud, en ook niet voor kinderopvang of het verzorgen of gezelschap houden van zieke of bejaarde mensen.
Wie heeft er recht op dienstencheques?
Om gebruik te kunnen maken van het dienstenchequesysteem, moet u: een natuurlijk persoon zijn (en dus geen onderneming); minstens 18 jaar zijn; uw hoofdverblijfplaats in België hebben (zoals vermeld in het bevolkingsregister).
Is de rekening geblokkeerd bij overlijden?
En/of rekening bij overlijden. In beginsel blijft de overgebleven rekeninghouder van een en/of rekening na overlijden van de mederekeninghouder toegang houden tot de rekening. Dit kan per bank verschillen. Het kan dus ook zijn dat een rekening wordt geblokkeerd.
Hoe kan ik het overlijden melden bij de SNS Bank?
Overlijden melden bij SNS Bank. Bij SNS Bank kun je het overlijden melden bij de SNS Nabestaandendesk. Het overlijden kan je online en telefonisch melden. Het afhandelen van de melding kan bij een betaal- of spaarrekening al binnen een week worden afgehandeld.
Wanneer is de bank op de hoogte gebracht van een overlijden?
Wanneer de bank op de hoogte wordt gebracht van een overlijden, is zij wettelijk verplicht over te gaan tot tijdelijke blokkering van alle rekeningen waarvan de overledene titularis of co-titularis is. Belangrijk om te vermelden is dat óók de rekeningen die op uitsluitende naam van de echtgenoot van de overledene staan, worden geblokkeerd.
Wat is een gezamenlijke bankrekening bij overlijden?
Gezamelijke bankrekening bij overlijden. Indien u een gezamenlijke bankrekening heeft oftewel een en/of-rekening dan blijft u als mederekeninghouder wel toegang houden tot de rekening. Indien de erfgenamen bezwaar maken dat de mederekeninghouder gebruik blijft maken van de rekening dan kan de bank de rekening blokkeren.