Hoeveel Nederlanders werken niet?

Hoeveel Nederlanders werken niet?

De beroepsbevolking kan worden onderverdeeld in de werkzame en werkloze beroepsbevolking. In het tweede kwartaal behoorden 9,0 miljoen mensen tot de werkzame beroepsbevolking. De werkloze beroepsbevolking bestond uit 306 duizend personen.

Welke 2 groepen mensen horen bij de beroepsbevolking?

De beroepsbevolking is de optelsom van de groep werkende personen en de groep werklozen. Mensen tussen 15-65 jaar die niet of minder dan 12 uur werken en niet op zoek zijn naar werk worden door het CBS de niet-beroepsbevolking genoemd.

Welke leeftijdscategorie behoort tot de beroepsbevolking?

Beroepsbevolking: de werkenden en de werkzoekenden zonder baan; iedereen met een leeftijd tussen de 15 en 74 jaar, die minstens 1 uur per week betaalde arbeid verricht (werkzame beroepsbevolking) of recent naar betaald werk heeft gezocht en daarvoor direct beschikbaar is (werkloze beroepsbevolking).

Hoeveel procent van de mensen werkt?

In het eerste kwartaal van 2021 hadden 9,0 miljoen (seizoengecorrigeerd) mensen betaald werk. Dat is 68,7 procent van de bevolking van 15 tot 75 jaar. In de afgelopen drie kwartalen nam het aantal werkenden toe met 131 duizend.

Waarom werken vluchtelingen niet?

Bij het zoeken naar werk, stuiten vluchtelingen op verschillende drempels. Denk bijvoorbeeld aan taalachterstand een en het feit dat veel diploma’s die in het land van herkomst zijn behaald hier niet worden erkend. Veel werkgevers zijn onbekend met vluchtelingen en daardoor soms huiverig om hen aan te nemen.

Hoeveel procent van de immigranten werkt?

De meest recente publicatie van deze cohortstudie CBS (2021) Asiel en Integratie is gepubliceerd op 15 april 2021. Voor dit cohort zien we dat na vijf-en-een-half jaar hebben de meeste statushouders een baan in deeltijd (73 procent) en met een tijdelijk contract (84 procent).

Welke groepen maken deel uit van de actieve bevolking?

[economie] Zelfstandig werkenden, de werkenden in dienstverband en de werklozen. De zelfstandig werkenden en de werkenden in dienstverband vormen de ‘werkzame beroepsbevolking’.

Wat is een werkgelegenheid?

Werkgelegenheid of tewerkstelling is de aanwezigheid van voldoende werk voor de beroepsbevolking van een streek of land.

Welke personen rekenen we tot de beroepsbevolking?

Iedereen die 12 of meer uren per week betaald werk verricht en tussen de 15 en 75 jaar is, behoort tot de werkzame beroepsbevolking. De totale beroepsbevolking is dus de optelsom van de werkzame beroepsbevolking (zij die werk hebben) en de werkloze beroepsbevolking (zij die op zoek zijn).

Hoeveel procent van de mannen werken in Nederland?

In 2019 had 75,8% van de niet-onderwijsvolgende vrouwen van 15 tot 65 jaar betaald werk, van de mannen was dit 86,3%. Bij zowel vrouwen als mannen is de nettoarbeidsparticipatie tussen 2014 en 2019 flink toegenomen.

Hoeveel procent van de Nederlanders heeft een baan?

De nettoarbeidsparticipatie – dat is de werkzame beroepsbevolking als percentage van de bevolking van 15 tot 75 jaar – daalde toen van 69,2 procent in eerste kwartaal naar 67,8 procent in het tweede kwartaal. In de volgende kwartalen nam de participatie weer toe, naar 69,5 procent in het derde kwartaal van 2021.

Hoeveel mensen hebben een baan?

In totaal hadden 9 miljoen mensen betaald werk als werknemer of zelfstandige, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat ligt dicht bij het niveau van januari 2020.

Hoeveel vrouwen werken fulltime in Nederland?

Vrouwen hebben minder vaak een voltijdbaan (35 uur per week of meer) dan mannen: 29% tegenover 83%. Iets meer dan de helft van de vrouwen werkt tussen de 20 en de 35 uur per week. Tussen 2007 en 2017 is vooral het aandeel vrouwen met een grote deeltijdbaan (28 tot 35 uur) gegroeid: van 20% naar 25%.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven