Hoeveel water moet een Epipremnum?

Hoeveel water moet een Epipremnum?

Water Geven Een Scindapsus / Epipremnum houdt van een flinke slok water, maar wil graag dat tussen de gietbeurten de grond bijna opdroogt. In de lente en zomer, als de plant groeit, de temperatuur hoger is en er ook nog meer licht is, drinkt de plant meer dan in de winter.

Hoe verzorg je een Scindapsus?

De Scindapsus Pictus houdt van een iets vochtige grond, maar wil niet continue natte voeten hebben. Geef hem dus regelmatig een scheutje water en zorg dat de grond niet helemaal uitdroogt. In de zomer geef ik hem vaak tweemaal per week wat water. In de winter is eenmaal per week voldoende.

Kan Scindapsus buiten?

Epipremnum Scindapsus standplaats Zet de Scindapsus Epipremnum op een lichte plaats, uit direct zonlicht. Als je de plant op een zeer lichte plek zet, zal het blad steeds lichter kleuren. Zorg er verder voor dat de plant niet op een koude en/of tochtige plek staat.

Hoe snel groeit Drakenklimop?

De drakenplant is makkelijk te verzorgen en groeit vrij snel. Sommige soorten bereiken mooie verhoudingen en worden tot 1 meter hoog en breed. Deze plant houdt van een vochtige, warme omgeving en past zich dus goed aan in onze interieurs.

Hoe Epipremnum stekken?

Knip een stengel net na een blad af. Een enkel blad met een stukje stengel en een luchtwortel is al genoeg voor een nieuwe plant. Maar je kunt ook langere stekken maken. Zit er te veel blad aan je stek, dan kan het de plant te veel energie kosten om alles in stand te houden.

Hoe Scindapsus stekken?

De Scindapsus is een hele makkelijke plant om te stekken. De plant maakt zelf namelijk luchtwortels aan. Dat zijn de bruine puntjes aan de steel, vaak tegenover een blad. Het enige wat je nodig hebt voor een stekje, is een stuk stengel met meerdere bladeren en luchtwortel(s).

Kan Drakenklimop buiten?

Deze tropische plant houdt van de zachte temperaturen van onze huiskamers (tussen 18° en 24°C). In de zomer kunt u de plant ook buiten zetten maar haal hem terug binnen zodra de temperaturen onder 15°C zakken. De epipremnum is beducht voor tocht.

Is de Scindapsus pictus giftig?

De Scindapsus is erg goed in het zuiveren van de lucht, hij staat zelfs in de top 10 van de beste luchtzuiverende planten die NASA ooit heeft opgesteld. Deze plant is niet giftig voor mensen, maar kan wel voor irritaties zorgen bij huisdieren.

Is Drakenklimop giftig?

Philodendron (Araceae). De gehele plant is giftig. Drakenklimop (Epipremnum aureum). De bladeren zijn giftig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven