Hoeveel water moeten viooltjes hebben?

Hoeveel water moeten viooltjes hebben?

Water geven hoeft echt niet op structurele basis. Alleen als het gedurende een langere periode droog is geweest, wordt het aangeraden om de planten even een handje te helpen. In Nederland zal dit echter niet vaak nodig zijn. Geef ze tijdens het bewateren tegelijkertijd een beetje plantenvoeding mee.

Hebben viooltjes zon nodig?

Of het viooltje nou in de volle grond staat of in bakken, hij doet het eigenlijk overal. Belangrijk is een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zet de plant in voedzame grond en geef deze regelmatig water. Wanneer de temperatuur boven het vriespunt is blijft de viool flink doorgroeien en bloeien.

Hoe lang gaan viooltjes mee?

De soorten die vaak worden verkocht als bedding in de tuin, zijn meestal eenjarige bloeiers. Maar er zijn ook soorten die twee of meer jaren bloeien. Eigenlijk blijven alle soorten viooltjes lang mooi; van de vroege lente tot de late herfst kun je ervan genieten.

Hoe droog je viooltjes?

Bloemen drogen met silicagel Het is ideaal voor bloemen met tere blaadjes zoals madeliefjes en viooltjes. Vul een platte bak die je luchtdicht kan afsluiten, met een laag silicagel van ongeveer 5 cm dik. Prik de bloemen die je wenst te drogen in de gel. Let erop dat de verschillende bloemen elkaar niet raken.

Is viooltje winterhard?

Viooltjes zijn onmisbaar om een tuin niet alleen in het voorjaar, maar ook in de wintertijd kleur te geven. Als vulling voor plantenbakken op het balkon of terras zijn ze eveneens ideaal. Zelden vriezen ze tijdens de winter kapot. De meeste violenplantjes zijn immers winterhard.

Kan je viooltjes binnen zetten?

Violen voor binnen en buiten Je kunt de violen ook in een leuke pot of mand binnen op een niet al te warme plek, dus niet bij of boven de verwarming, zetten. Geef ze een keer per week vloeibare voeding. Plant ze in goed gedraineerde grond, want violen houden niet van natte voeten.

Hoe moet je een bloem drogen?

Een boeket bloemen drogen

  1. Verwijder overtollige bladeren en bind de bloemen met elastiek bij elkaar in kleine bossen.
  2. Bind de bloemen per soort en in gelijke bundels bij elkaar.
  3. Hang ze ondersteboven op een goed geventileerde, donkere plaats die je goed kan ventileren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven