Hoeveel water nodig voor waterstof?

Hoeveel water nodig voor waterstof?

Om een liter waterstofgas(0 graden 1013 HPa)) te maken heb je slechts 0.80 ml water nodig, Een mol (=2gram)waterstofgas is ongeveer 22,4liter bij bovengenoemde druk en temperatuur dus een liter waterstof is 1l/22.4l x 18gram/mol water vergt de elektrolyse van 0.80gram water en dat is dus 0.80ml ofwel 0.00080 liter …

Hoe kun je waterstof uit water halen?

Elektrolyse. Elektrolyse haalt waterstof uit water door gebruik te maken van elektrische stroom. Dit proces produceert geen uitstoot behalve waterstofgas en zuurstof. De gebruikte elektriciteit kan van hernieuwbare energie komen, zoals wind- en zonne-energie.

Hoe maken ze zuurstof in het ISS?

Water levert astronauten zuurstof Het water is met name waardevol omdat er zuurstof uit wordt gemaakt, die de astronauten inademen. Met elektrolyse worden de watermoleculen gesplitst in zuurstof en waterstof. De zuurstof wordt naar de cabinelucht geleid, de waterstof is onbruikbaar en wordt afgevoerd, de ruimte in.

Hoe krijg je zuurstof in een onderzeeer?

Containers met chemisch gebonden zuurstof, bijvoorbeeld in de vorm van natriumchloraat – dat bij verhitting zuurstof afgeeft – zijn een lichter en compacter alternatief. Sommige onderzeeërs maken zelf zuurstof via elektrolyse, waarbij zeewater in waterstof en zuurstof wordt gesplitst.

Hoeveel water nodig voor 1 kilo waterstof?

Als we dus 1 kg waterstofgas (H2, molaire massa ongeveer 2,02 g/mol), afgerond 496 mol, willen maken, moeten we ook 496 mol, oftewel zo’n 8,9 kg water (molaire massa ongeveer 18,02 g/mol) gebruiken.

Hoeveel liter water voor 1kg waterstof?

11100 liter/kg.

Hoe zet je water om in waterstof?

Bij de productie van waterstof via elektrolyse , wordt elektriciteit gebruikt om water te splitsen. Die splitsing vindt plaats in een elektrochemische cel. Daarin wordt water met behulp van elektrische lading omgezet in waterstof en zuurstof.

Wat kun je doen met waterstof?

Je kunt waterstof gebruiken zoals aardgas. Bijvoorbeeld om huizen via een cv-ketel op waterstof te verwarmen. Ook kun je het gebruiken als brandstof voor brandstofcellen die direct elektriciteit leveren, zoals bij auto’s die op waterstof rijden.

Wat is Waterstofcentrale?

Dat is wat er in de Magnumcentrale gaat gebeuren. De Magnumcentrale wordt een waterstofcentrale: een energiecentrale ‘gestookt’ op waterstof. De energievoorziening met door waterstof opgewekte stroom blijft even stabiel en betrouwbaar als die nu is, maar is volledig schoon.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven