Hoeveel wordt je betaald tijdens zwangerschapsverlof?

Hoeveel wordt je betaald tijdens zwangerschapsverlof?

82 % van het brutoloon tijdens de eerste 30 dagen. 75 % van je tot de loongrens begrensde brutoloon gedurende de rest van je moederschapsverlof. 78.24 % van je loon als je moet stoppen met werken omwille van een hoger risico op beroepsziekten.

Hoe zwangerschapsverlof aanvragen bij werkgever?

Zwangerschapsverlof aanvragen Je moet je werkgever een medisch attest bezorgen, met daarin vermeld: de vermoedelijke bevallingsdatum en de datum waarop je je verlof wil nemen. Verwittig ook op tijd je ziekenfonds of ten laatste bij het begin van de 6 weken die aan de bevalling voorafgaan.

Wie betaalt ziekte tijdens zwangerschap?

U ontvangt voor haar een zwangerschapsuitkering van het UWV en betaalt haar loon door. Kan uw werkneemster na haar zwangerschapsverlof nog niet aan het werk? Als de ziekte het gevolg is van de zwangerschap of bevalling, kan zij een Ziektewetuitkering krijgen. Zij moet zich wel ziek melden bij u.

Hoe vraag je zwangerschapsverlof aan?

U vraagt zwangerschapsverlof en bevallingsverlof aan bij uw werkgever. Dit doet u uiterlijk 3 weken voordat uw verlof ingaat. Dat is ten minste 7 weken voor uw uitgerekende bevallingsdatum. Want uw zwangerschapsverlof begint uiterlijk 4 weken voor deze datum.

Heb je langer verlof als je eerder bevalt?

Uw zwangerschapsverlof is ingegaan 6 weken voor de uitgerekende datum. Maar u bevalt 1 week eerder dan deze datum. Dan duurt het zwangerschaps- en bevallingsverlof in totaal 16 weken: 5 weken voor en 11 weken na uw bevalling. Uw zwangerschaps- en bevallingsuitkering duurt net zo lang als uw verlof.

Wat als je vroeger bevalt?

Bevalt de werkneemster vóór de vermoedelijke bevallingsdatum, dan gaat het deel van de zeven dagen dat de werkneemster niet meer kan opnemen omdat ze bevalt vóór de vermoedelijke bevallingsdatum verloren. Het kan later dus ook niet meer worden opgenomen.

Wie heeft recht op WAZO?

In de WAZO staat dat je zwangere werkneemster recht heeft op zwangerschaps-, bevallings-en ouderschapsverlof. Ook een werknemer wiens partner zwanger is, heeft recht op verlof, namelijk: calamiteitenverlof (op de dag van de bevalling), (aanvullend) geboorteverlof en ouderschapsverlof.

Wie betaalt het zwangerschapsverlof?

Tijdens uw zwangerschapsverlof en bevallingsverlof heeft u recht op een zwangerschapsuitkering. Uw werkgever vraagt de uitkering aan bij UWV. Meestal ontvangt uw werkgever de uitkering. Hij betaalt dan uw loon gewoon door tijdens uw verlof.

Wanneer berekenen zwangerschapsverlof?

Zwangerschapsverlof – berekenen. Onderstaand kunt u heel gemakkelijk berekenen wanneer het zwangerschapsverlof kan ingaan en wanneer het eindigt. Zodra de bevalling heeft plaatsgevonden kan ook de nieuwe einddatum van het verlof berekend worden.

Wat is het zwangerschapsverlof voor de geboorte?

Voor de geboorte (‘zwangerschapsverlof’): maximaal 6 weken (waarvan 1 week verplicht te nemen) Na de geboorte (‘bevallingsrust’ of ‘bevallingsverlof’): minimaal 9 weken (verplicht te nemen). Eén week voor de vermoedelijke bevallingsdatum mag u niet meer gaan werken.

Wanneer kan het zwangerschapsverlof ingaan?

Onderstaand kunt u heel gemakkelijk berekenen wanneer het zwangerschapsverlof kan ingaan en wanneer het eindigt. Zodra de bevalling heeft plaatsgevonden kan ook de nieuwe einddatum van het verlof berekend worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven