Is de pil gratis?

Is de pil gratis?

Zodra je als vrouw 21 jaar oud bent, wordt de pil of een spiraaltje niet meer vergoed vanuit het basispakket. Zelf voor de pil betalen (kosten zijn circa 30 euro per jaar) Zelf het spiraaltje betalen (kosten zijn circa 70 euro per 10 jaar); plaatsing bij de huisarts is gratis.

Waarom anticonceptie gratis?

Het idee is dat door gratis anticonceptie vrouwen op een meer gelijkwaardige manier kunnen meedraaien in de samenleving. Op dit moment is het zo dat als je ouder bent dan 21 jaar, je geen vergoeding krijgt voor anticonceptie vanuit je basisverzekering. Je kunt wel een aanvullende verzekering afsluiten.

Hoeveel kost de pil als je 18 bent?

Kosten anticonceptiepil: zelf betalen of verzekeren? De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk, maar liggen grofweg tussen de 10 en 40 euro per jaar. Voor een aanvullende verzekering met dekking voor anticonceptie betaal je al snel 70 euro per jaar.

Hoeveel kost de pil 2021?

Per doosje kost het tussen de 10 en 25 euro.

Wat kost de pil zonder vergoeding?

De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk en zijn afhankelijk van waar je ze haalt. Per doosje kost het tussen de 10 en 25 euro. Daar kun je 3 maanden mee vooruit (als je een stopweek inlast).

Hoeveel vrouwen kunnen anticonceptie niet betalen?

De kosten van de pil beginnen bij zo’n veertig euro per jaar. Dan denk je misschien: zo duur is dat toch ook weer niet? Toch kan acht procent van de vrouwen geen anticonceptie betalen. “Je moet zelf kunnen kiezen of en wanneer je kinderen wil en daar is anticonceptie het hulpmiddel voor.”

Welke anticonceptie is gratis?

Anticonceptiemiddelen worden gratis voor vrouwen tot 25 jaar. De ministerraad heeft het Koninklijk Besluit daaromtrent vrijdag goedgekeurd. De morning-afterpil wordt volledig gratis, ongeacht de leeftijd. De maatregel maakt deel uit van het budget van de gezondheidszorg voor 2020, dat eind vorig jaar werd goedgekeurd.

Hoeveel Hormoonstaafje?

Het hormoonstaafje voorkomt zwangerschap heel goed. De kans dat je toch zwanger wordt met het hormoonstaafje is heel klein. Van de 1000 vrouwen met een hormoonstaafje, worden er minder dan 5 per jaar toch zwanger. Het hormoonstaafje voorkomt niet dat je een soa krijgt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven