Inhoudsopgave
Is een bakwagen?
Een bakwagen is een lichte vrachtwagen met de cabine en laadvloer op één chassis. De meeste bakwagens hebben twee of drie assen en de motor bevindt zich onder de cabine zoals bij gewone vrachtwagens. Een bakwagen kan gezien worden als een schakel tussen een normale vrachtwagen en een bestelwagen.
Wat is het verschil tussen vrachtwagen en vrachtauto?
Correct is vrachtwagen of vrachtauto. Vrachtwagen is zowel in België als in Nederland het meest voorkomende woord. Vrachtauto wordt overwegend in Nederland gebruikt, maar komt ook in België voor.
Wat is een vrachtwagencombinatie?
Een vrachtwagencombinatie bestaat uit een motorwagen met aanhanger, of een trekker met oplegger. De trekker met oplegger zie je in Europa het vaakst. Vrachtauto’s worden aangedreven door een dieselmotor.
Hoeveel kuub is een oplegger?
Een standaard trailer heeft plek voor 91 m3 en een maximale hoogte van 4 meter.
Wat kost een bakwagen?
De aanschafprijs bij een nieuwe vrachtwagen kopen is normaliter hoog. Reken voor een goede en complete truck toch op prijzen die beginnen bij €100.000,-. Wanneer je toch een nieuwe vrachtwagen wilt kopen, maar het is boven je budget, dan is leasen nog een optie.
Is het truck of vrachtwagen?
Een truck is een gemotoriseerd voertuig dat gemaakt is voor het vervoeren van goederen. De maximale massa aan goederen dat een truck mag vervoeren is 3500 kilo. In Nederland wordt een truck meestal vrachtauto of vrachtwagen genoemd.
Wat is een vrachtwagen trekker?
De vrachtwagen trekker wordt in de volksmond ook vaak met de Engelse benaming truck aangeduid. De vrachtwagen trekker bestaat uit een veelal hoge cabine, met hierachter plek om een grote aanhanger aan te koppelen.
Wat wordt er vervoerd met vrachtwagens?
Een vrachtauto of vrachtwagen (in het Belgisch-Nederlands ook wel camion) is een motorvoertuig gemaakt voor het vervoeren van goederen en waarvan de maximaal toegestane massa meer dan 3.500 kilogram bedraagt.
Hoeveel kan een oplegger laden?
De toegestane maximum massa is beperkt tot maximaal 40 ton. In overeenkomsten tussen landen onderling worden soms hogere massa’s toegestaan. Nederland hanteert standaard 50 ton. Voor rijdende werktuigen wordt een hogere massa toegestaan.