Inhoudsopgave
Is het internet gevaarlijk?
Internet kan een gevaarlijke plek zijn voor jonge kinderen en tieners. Kinderen kunnen onbewust ook hun gezin blootstellen aan online risico’s, bijvoorbeeld door per ongeluk malware te downloaden die cybercriminelen toegang geeft tot de bankrekening van hun ouders of andere gevoelige informatie.
Pestgedrag kan zich voordoen via blogs, websites, profielen op sociale media, sms-berichten, chatberichten, e-mails, … Dat kan door bekenden of door onbekenden (anoniem) zijn. Via e-mail: bewaar dreigende of pestende e-mails. Iedere internetaansluiting heeft een eigen IP-adres en is dus herkenbaar.
Hoe kun je veilig surfen op het internet?
10 tips om veilig te internetten
- Installeer een antivirusprogramma.
- Installeer steeds de software-updates.
- Gebruik sterke wachtwoorden.
- Maak alleen verbinding met vertrouwde wifinetwerken.
- Open geen berichten en bestanden die je niet vertrouwt.
- Installeer alleen apps via de officiële appstores.
5 gevaren van sociale media waar je met je kinderen over moet praten
- Het gevaar van vreemden.
- Informatie delen – onthul niet te veel.
- Pas op voor het plaatsen van foto’s.
- Sociale media bewaren alles voor altijd.
- Cyberpesten.
Wat zijn de gevaren van Instagram?
Kortom je moet erg oppassen met wat je precies in jouw foto laat zien. Maar daar heb je gelukkig ook iets voor. Als jij niet wilt dat iedereen die foto’s ziet, maar je wilt wel graag je familie en huis laten zien, dan kan dat. Zolang jij jouw Instagram profiel maar op privé zet.
Wat valt er onder internet?
Het internet is een wereldwijd openbaar netwerk van computernetwerken, waarvan de afspraken worden beschreven in de Request for Comments die worden beheerd door de Internet Engineering Task Force. Om het internet goed te laten werken, zijn afspraken gemaakt over protocollen voor gegevensuitwisseling tussen computers.
Wat is surfen op het internet?
Surfen – rondhangen op het Internet; zich van de ene server naar de andere bewegen, al naar gelang de mogelijkheden van hypertekst; op zoek gaan naar websites, naar plaatsen waar bedrijven, organisaties of andere internetters hun stekje hebben.
Wat moet je niet doen op het internet?
Toptienregels voor wat je online wel en niet moet doen
- Houd persoonlijk informatie professioneel en beperkt.
- Houd je privacyinstellingen ingeschakeld.
- Surf veilig.
- Zorg ervoor dat je internetverbinding veilig is.
- Wees voorzichtig met wat je downloadt.
- Kies sterke wachtwoorden.
- Doe je online aankopen bij beveiligde sites.
Wat is er gevaarlijk aan social media?
Wanneer je veel op social media zit, gaan je hersenen anders werken. Je hersenen worden bij het zien van alle foto’s, statusupdates en filmpjes in korte tijd blootgesteld aan heel veel informatie die snel voorbij flitst. De hersenen krijgen dus heel veel informatie te verwerken en dat is best pittig.
Je eerste en belangrijkste taak op sociale media is de interactie met het publiek. E-mailmarketing is jouw belangrijkste kanaal voor promotie. Als de tijd voor jouw activiteit op sociale media beperkt is, geef dan altijd voorrang aan interactie. Alternatief: Gebruik social listening.