Is het nog mogelijk om in gemeenschap van goederen te trouwen?

Is het nog mogelijk om in gemeenschap van goederen te trouwen?

Huwelijk of partnerschap in gemeenschap van goederen Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap sluit, geldt automatisch de wettelijke gemeenschap van goederen. De bezittingen en schulden die alleen van u (of uw partner) waren vóór het huwelijk of geregistreerd partnerschap vallen niet in de gemeenschap.

Wat is het verschil tussen trouwen in gemeenschap van goederen en op huwelijkse voorwaarden?

Als u voor het huwelijk niets afspreekt met uw echtgenoot bent u automatisch in gemeenschap van goederen gehuwd. Als u dit niet wilt, dan kunt u voorafgaand aan het huwelijk afwijkende afspraken maken over vermogen en bezittingen. Deze afspraken noemt men ook wel huwelijkse voorwaarden.

Hoe vaak mag je trouwen in Nederland?

In Nederland zijn geen richtlijnen over het aantal maal dat een persoon in zijn/ haar leven mag trouwen. Het mag uiteraard natuurlijk wel met slechts 1 persoon tegelijk zijn. Je kunt pas trouwen op het moment dat de scheiding door de =rechter is uitgesproken en bij de GBA is geregistreerd.

Wat te doen bij trouwen onder huwelijkse voorwaarden?

Als je wilt trouwen op huwelijkse voorwaarden dan ga je naar de notaris om met je aanstaande echtgenoot afspraken te maken over jullie bezittingen en schulden voor, tijdens en na jullie huwelijk.

Hoe werkt trouwen op huwelijkse voorwaarden?

Hoe vaak mag je scheiden?

Hoeveel huwelijken eindigen in een echtscheiding?

Jaar Echtscheidingen per duizend echtparen
2015 10,1
2016 9,9
2017 9,7
2018 9,2

Hoe lang na een scheiding mag je trouwen?

Nadat de beschikking van de scheiding door de rechtbank is gegeven en deze beschikking is ingeschreven bij de burgerlijke stand, ben je formeel gescheiden. Na deze formele scheiding kun je juridisch gezien opnieuw trouwen. Voor sommige Christenen kan dat op grond van hun geloof niet.

Wat staat er in de huwelijkse voorwaarden?

In huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden maakt u afspraken over uw bezittingen en schulden. Dit doet u bij een notaris. U spreekt af wat van wie is tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap en als u ooit uit elkaar gaat.

Wat voor soort akte is nodig voor huwelijkse voorwaarden?

Voor het opstellen of wijzigen van huwelijkse voorwaarden is medewerking van beide partijen nodig. In de regel worden ze opgesteld voorafgaand aan het huwelijk. De voorwaarden moeten worden vastgelegd in een notariële akte.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven