Is het veilig om regenwater te drinken?

Is het veilig om regenwater te drinken?

Regenwater kun je niet zomaar drinken. Hoewel het schoon is als het uit de lucht valt (je wordt immers niet ziek als je in de regen loopt), kan opgevangen regenwater verontreinigd zijn door de vervuiling die er op je dak of verharding ligt. Daardoor kunnen er zich bacteriën ontwikkelen.

Kan je regenwater drinkbaar maken?

Om regenwater drinkbaar te maken, moet je het regenwater eerst zuiveren. Een geschikt proces is bijvoorbeeld membraanfiltratie. Dit wordt ook gedaan door sommige drinkwaterbedrijven om drinkwater te maken van oppervlaktewater.

Is hemelwater drinkbaar?

Regenwater gebruiken om van te drinken, te koken, te douchen of te baden? Dat raden we ten zeerste af. Regenwater kan besmet zijn met bacteriën. Het water dat je hiervoor gebruikt, moet voldoen aan de wettelijke normen voor drinkwater.

Waarom kan je slootwater niet drinken?

Eén van de grootste gevaren voor gezond slootwater is natuurlijk vervuiling. Zelfs al is de sloot puur natuur en tref je tijdens een wandeling langs de kant geen enkele bron van vervuiling aan, dan nog is waakzaamheid geboden.

Is slootwater gevaarlijk?

Open water zoals sloten, rivieren en grachten zijn géén officieel zwemwater en worden niet gecontroleerd. Bij het zwemmen in niet-officieel zwemwater bestaat daarom een hoger risico op infecties.

Waarom mag je zelf drinkwater maken van regenwater?

In principe mag een consument zelf drinkwater maken van regenwater. Het is in de wetgeving niet verboden om water uit de sloot of uit een regenton te drinken. Je mag vaak ook grondwater oppompen en dat opdrinken. Dat moet je zelf weten.

Hoe kan ik regenwater opvangen?

Stap 1: regenwater opvangen. Om drinkwater te maken van regenwater moet eerst de neerslag worden opgevangen. De meest logische opvangplek is het dak, van waaruit het water via de dakgoot en regenpijp in een regenwatertank belandt.

Wat is de opvangplek van regenwater?

Om drinkwater te maken van regenwater moet eerst de neerslag worden opgevangen. De meest logische opvangplek is het dak, van waaruit het water via de dakgoot en regenpijp in een regenwatertank belandt.

Wat is De oppervlakte van regenwater?

Dan hebben we het onder andere over uitlaatgassen, metalen en zouten afkomstig uit fossiele brandstoffen, pesticiden, de bodem en de zee. Daarnaast is de oppervlakte waarop het regenwater neerkomt vaak niet schoon. Er valt niet alleen regen op, maar bijvoorbeeld ook vogelpoep. Daarom zitten er in opgevangen regenwater allerlei microbiologische

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven