Inhoudsopgave
Is kerstkaart met hoofdletter?
Officiële namen van feestdagen, zoals Kerstmis, schrijven we met een hoofdletter. Niet-officiële en informele namen, zoals kerst, schrijven we met een kleine letter. Samenstellingen met kerst schrijven we klein: kerstavond, kerstbal, kerstdag, kerstfeest, kerstkaartje, kerstvakantie.
Is oudejaarsnacht met hoofdletter?
De 31e december is geen officiële feestdag, dus schrijf je ‘oudejaar’, ‘oudejaarsdag’ en ‘oudejaarsavond’. Ook aan ‘oud en nieuw’ is niets officieels, dus alles met kleine letters. Maar dan. ‘Nieuwjaar’ wordt als een officiële benaming gezien voor 1 januari, dus dat krijgt een hoofdletter.
Is Nieuwjaarsduik met hoofdletter?
Namen van feestdagen, (religieuze) feesten en gedenkdagen krijgen namelijk een hoofdletter. Andere voorbeelden zijn: Pasen, Kerstmis, Suikerfeest, Offerfeest, Chanoeka, Moederdag en Nieuwjaar.
Is Koningsdag met hoofdletter?
Nog een aantal officiële benamingen die we met een hoofdletter schrijven zijn: Aswoensdag, Bevrijdingsdag, Boekenweek, Chanoeka, Driekoningen, Goede Vrijdag, Hemelvaart, Hemelvaartsdag, Koninginnedag, Koningsdag, Lichtfeest, Lieve-Vrouwedag, Loofhuttenfeest, Moederdag, Offerfeest, Pesach, Prinsjesdag, Rozenkransfeest.
Is Christmas met een hoofdletter?
Aan het hoofdlettergebruik in het Engels is te zien dat Engelsen waarde hechten aan belangrijke gebeurtenissen: feestdagen (Christmas, New Year’s Day) en speciale gelegenheden (Cannes Film Festival, the Olympics) verdienen ook een hoofdletter.
Is Sinterklaas met een hoofdletter?
Als naam van de heilige Sint-Nicolaas (de bisschop van Myra) of de personificatie daarvan (in wie kinderen geloven) krijgt Sinterklaas een hoofdletter. De aanduiding functioneert dan als een eigennaam: ze benoemt een unieke persoon.
Is Hemelvaartsdag met een hoofdletter?
Als we verwijzen naar de feestdag, krijgen Hemelvaart en Hemelvaartsdag een hoofdletter. Officiële namen van feestdagen schrijven we met een hoofdletter.
Is feestdagen met een hoofdletter?
Officiële namen van feestdagen schrijven we met een hoofdletter.
hoofdletters bij feestdagen Een naam van een religieuze periode krijgt een kleine letter (carnaval, ramadan, vastentijd).
Is Dutch met hoofdletter?
In Engelse naslagwerken wordt meestal geadviseerd om een kleine letter te gebruiken als de naam in lopende tekst voorkomt (‘We live in the Netherlands’) en een hoofdletter in de adressering op een envelop.
Is You met een hoofdletter?
Vroeger werd u als aanspreekvorm met een hoofdletter geschreven, maar dat is tegenwoordig niet meer gebruikelijk. Conform de andere persoonlijke voornaamwoorden, schrijven we u (en ook het bezittelijk voornaamwoord uw) met een kleine letter, behalve als het aan het begin van een zin staat.