Is Nederlander met hoofdletter?

Is Nederlander met hoofdletter?

Afleidingen van aardrijkskundige namen schrijven we met een hoofdletter, dus ook namen van volkeren: Nederlander, Ierse setter, West-Vlaams dialect. De hoofdletter vervalt bij bij- en scheldnamen: fransoos, mof, spanjool.

Is maanden met hoofdletter?

De namen van de maanden worden klein geschreven.

Wat is de officiële naam voor hoofdletters?

Uitleg hoofdlettergebruik bij namen

Schrijf een hoofdletter bij … Voorbeeld
Namen van instellingen en verenigingen Europese Unie, Tweede Kamer
Aardrijkskundige plaatsen Texel, Verenigde Staten, een Leidenaar, Zuid-Frankrijk, het Verre Oosten, de Eiffeltoren
Talen, dialecten, volken Duits, Italiaans, Fries, Franse frieten

Is voorjaar met hoofdletter?

Schrijf woorden waarmee we de tijd indelen, zoals dagdelen, dagen, maanden en seizoenen, klein. Ze worden als soortnamen beschouwd.

Hoe schrijf je een naam met een hoofdletter?

De eerste letter van een naam Voor- en achternamen schrijf je met een hoofdletter. Tussenvoegsels schrijf je met een kleine letter, tenzij er geen voornaam of voorletter voor staat, in dat geval krijgt het eerste tussenvoegsel een hoofdletter. Initialen schrijven we ook met hoofdletters.

Welke woorden krijgen een hoofdletter?

Ook een hoofdletter krijgen woorden als: Eskimohut, Berberse kleding en Vikingboot. Deze regel gaat alleen op als je verwijst naar een volk of een persoon die tot dat volk behoort. Bedoel je een religie (bijvoorbeeld het jodendom), of een aanhanger daarvan (een jood), dan krijgt het woord een kleine letter, net zoals christen, moslim en hindoe.

Wat is een hoofdletter of kleine letter?

Hoofdletter of kleine letter Tot halverwege de twintigste eeuw schreef men de namen van maanden, week- en feestdagen met een hoofdletter: Januari, Maandag, Vrijdag, enz. Maar in het Groene Boekje uit 1954 kregen de namen van maanden en de dagen van de week een kleine letter, omdat het geen unieke namen zijn, en dat is sindsdien zo gebleven.

Wat zijn de namen van maanden en dagen van de week?

Tot halverwege de twintigste eeuw schreef men de namen van maanden, week- en feestdagen met een hoofdletter: Januari, Maandag, Vrijdag, enz. Maar in het Groene Boekje uit 1954 kregen de namen van maanden en de dagen van de week een kleine letter, omdat het geen unieke namen zijn, en dat is sindsdien zo gebleven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven