Inhoudsopgave
Kan een baby de borst weigeren?
Als je baby ineens de borst weigert, als hij strubbelt bij het aanleggen of gaat huilen in plaats van drinken, kan het een (tijdelijke) weigering van de borst zijn, ook wel borstvoedingsstaking genoemd! Niet te vergelijken met het spenen, wat in het algemeen veel soepeler gebeurt.
Waarom is mijn baby zo onrustig en huilerig aan de borst?
Onrustig aan de borst drinken kan een teken zijn dat je kind een overgevoeligheid of allergie heeft voor iets wat het zelf binnenkrijgt, of iets dat jijzelf eet of drinkt. Denk hierbij niet alleen aan voeding, maar ook aan eventuele vitamines, kunstmatige zuigelingenvoeding en vaste voeding die je kindje krijgt.
Waarom hapt mijn baby niet goed aan?
Sommige pasgeboren baby’s lijken de borst niet goed aan te kunnen happen, misschien omdat jullie beiden wat meer tijd nodig hebben om borstvoeding onder de knie te krijgen of omdat de baby prematuur geboren is, ongemak ervaart na een moeilijke bevalling of omdat de moeder vlakke of ingetrokken tepels heeft.
Kan een baby borstvoeding verleren?
Afhankelijk van de leeftijd van je kind kan hij steeds beter aangeven wat hij wil. Soms is het echter onduidelijk. Waar voorheen je kleine met een paar lipbewegingen of een knuistje in zijn mond aangaf dat hij de borst wilde, kan het nu zo zijn dat de borst niet altijd is wat hij wil.
Hoe herken je Speenverwarring?
Hoe weet ik of mijn kind last heeft van tepel-speenverwarring? De baby weet niet wat hij met de borst aan moet: hij kauwt erop, pakt hem vast, steekt zijn tong niet meer uit om de melk te laten toeschieten en wordt al snel erg onrustig. Hij huilt, lijkt de borst weg te duwen, raakt overstuur en overstrekt zich.
Hoe lang duurt clusteren bij baby’s?
Het clusteren kan op elke leeftijd beginnen, maar veel kinderen beginnen hiermee rond twee weken na de uitgerekende datum. Het clusteren is vaak het meest intens rond zes weken na de uitgerekende datum en wordt minder duidelijk rond drie maanden.
Wat als borstvoeding niet goed lukt?
Als je tegen problemen aanloopt tijdens het voeden, kan je hulp inschakelen. Je kraamverzorgende kan je in de eerste dagen helpen. Daarnaast kan je een lactatiedeskundige raadplegen. Dat is een professional die samen met jou kan kijken waar de problemen liggen en je weer op weg kan helpen.
Wat is een Regeldag bij baby’s?
Regeldagen zijn dagen waarop je kindje vaker om een voeding vraagt dan je van hem gewend bent. Hij huilt veel en is onrustiger dan normaal. Om het uur, of zelfs nog vaker, vraagt hij om een voeding.