Kan een flitspaal uit staan?
Op de vraag of flitspalen altijd aan staan ontvingen we een kort maar duidelijk antwoord. ‘Digitale flitspalen staan 24/7 aan’, laat een woordvoerder van het CJIB weten aan TopGear. Het maakt dus niet uit of je ’s avonds of ’s ochtends te hard langs een flitspaal rijdt, je ontvangt gewoon een boete thuis.
Hoe lang bestaat de flitspaal?
De eerste flitsers, (alleen voor roodlicht) werd in 1965 geplaatst. Sindsdien is het apparaat uitgegroeid tot één van de meest gehate Nederlandse uitvindingen ooit. De flitspaal is uitgevonden door de Nederlander Maurice Gatsonides, rallyrijder en winnaar van de rally van Monte Carlo in 1953.
Wat voor camera zit er in een flitspaal?
Vroeger zat in de camera een fotorolletje dat telkens vervangen moest worden, ontwikkelt, uitgelezen en omgezet in brieven met acceptgiro’s. Tegenwoordig hebben we ook digitale camera’s die via een telefoonlijn in verbinding staan met de back-office.
Kan je te snel rijden voor een flitspaal?
Gatso laat weten dat over het algemeen de meeste flitsers tot minimaal 250 km/u werken, maar sommige tot wel 350 km/u. Rij je sneller dan de gecertificeerde snelheid, dan kun je in theorie aan een verkeersboete ontsnappen.
Waar staan flitspalen in Utrecht?
In Utrecht staat een flitspaal aan de Europalaan (239 snelheid/93 verkeerslicht), Amsterdamsestraatweg (82 snelheid/324 verkeerslicht), Beneluxlaan (4.182 snelheid/168 verkeerslicht), Van Heuven Goedhartlaan (14 snelheid/523 verkeerslicht), Humberdreef (25 snelheid/158 verkeerslicht), Marnixlaan (533 snelheid/162 …
Waar moet een flitspaal aan voldoen?
Op de foto moet je nummerplaat duidelijk zichtbaar zijn. Ook het model van de auto moet duidelijk zichtbaar zijn. De flitspaal moet ééns om de twee jaar geijkt zijn. Dateert de laatste ijking van meer dan 2 jaar geleden, dan kan dat de resultaten beïnvloeden en is de boete ongeldig.
Hoe hoog zijn de boetes voor te hard rijden?
Te hard rijden Het maximale bedrag, bij dertig kilometer te hard, is 340 euro . Buiten de bebouwde kom kost vier kilometer te hard rijden 25 euro en dit loopt op tot 324 euro. Op één kilometer te hard rijden op de snelweg staat een boete van twaalf euro.