Kan geluid glas breken?

Kan geluid glas breken?

Elk glas heeft namelijk een eigen geluid. Als je dat geluid precies zingend of gillend kan na doen, dan breekt het. Door op de juiste toon te zingen of geluid af te spelen, gaat een glas springen. Als dat geluid hard genoeg is, gaat het glas zo sterk trillen dat het uiteindelijk breekt.

Hoe laat je een glas zingen?

Wanneer je met je vinger over de rand van een wijnglas wrijft, begint het glas te trillen. Doordat het glas trilt, trilt de lucht in het glas mee, waardoor je een geluidsgolf krijgt. Als je nu water in een wijnglas doet, neemt de hoeveelheid lucht in het wijnglas af en krijg je een hogere toon uit je wijnglas.

Wat is een resonantie?

resoneren – regelmatig werkwoord uitspraak: re-so-ne-ren 1. weerkaatsen van geluid ♢ als je roept in deze holle ruimte, dan resoneert je stem 2. meeklinken, meetrillen ♢ de glazen op het blad re…

Wat gebeurt er bij resonantie?

Een trillend voorwerp kan een ander voorwerp in trilling brengen, doordat de trillingen via een tussenstof worden doorgegeven. Als dit andere voorwerp in het ritme van de oorspronkelijke trillingen gaat meetrillen, wordt dat verschijnsel resonantie genoemd. Resonantie kan optreden bij vrijwel elk bestaand object.

Wat is elektrische resonantie?

Een RLC-circuit is een elektrisch circuit dat ook wel resonantiekring genoemd wordt. Deze schakeling bestaat uit een weerstand (R), een spoel/inductor (L) en een condensator (C), welke in serie of parallel zijn geschakeld.

Wat is Aandrijffrequentie?

Bij een klankkast van de gitaar is het de trillende snaar, die met de klankkast is verbonden, die voor het aandrijven zorgt. De aandrijffrequentie is dan de frequentie waarmee de snaar trilt. Als deze frequentie precies gelijk is aan de frequentie waarmee de klankkast meetrilt is de resonantie maximaal.

Hoe werkt resonantie?

Wat te doen bij lawaai buren?

Geluidsoverlast van de buren: zo pak je dat aan

  1. Ga in gesprek met je buren.
  2. Schrijf het op.
  3. Ken de regels.
  4. Hulp van toezichthouders.
  5. Schakel buurtbemiddeling in.
  6. Meld het bij het meldpunt overlast.
  7. Schakel de politie in.
  8. Neem contact op met een advocaat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven