Kan ik bevallen in het ziekenhuis?

Kan ik bevallen in het ziekenhuis?

In Nederland kun je – in principe – kiezen of je thuis, in het geboortecentrum, poliklinisch of in het ziekenhuis wilt bevallen. Op al deze plekken werken verloskundigen. Onderzoek heeft bewezen dat al deze plekken veilig zijn. Je keuze kan wel beïnvloed worden door het verloop van je zwangerschap en bevalling.

Wie brengt je naar het ziekenhuis als je moet bevallen?

In sommige gevallen is het om medische redenen noodzakelijk dat je in het ziekenhuis bevalt. We spreken dan van een klinische bevalling. De gynaecoloog of verloskundige van het ziekenhuis begeleidt de bevalling, waarbij een kraamverpleegkundige of kraamverzorgende assisteren.

Waar bevallen Breda?

Soms is het tijdens de zwangerschap al duidelijk geworden dat je medisch moet gaan bevallen. Je bevalling vindt dan plaats op de verloskamers van het Amphia Molengracht in Breda.

Waar beval je in het ziekenhuis?

Heb je een medische indicatie en moet jouw gezondheid of die van je kindje extra in de gaten gehouden worden, dan beval je in principe in het ziekenhuis. Een verloskundige die in het ziekenhuis werkt (klinisch verloskundige) of een arts assistent, begeleidt je dan met op de achtergrond een gynaecoloog.

Wat zijn medische redenen om in het ziekenhuis te bevallen?

Als tijdens uw zwangerschap al duidelijk is dat er een medische indicatie is, komt u onder controle in het ziekenhuis. Een medische indicatie is bijvoorbeeld een stuitligging, keizersnede in de voorgeschiedenis of een hoge bloeddruk. U wordt dan tijdens uw bevalling begeleid door een klinisch verloskundige of arts.

Waarom bevallen in ziekenhuis?

Redenen om in het ziekenhuis te bevallen Er zijn eventuele (medische) problemen. Je vindt het een veilig idee dat alle benodigde apparatuur aanwezig is. Je vindt het prettig om in een ziekenhuis te zijn. Je vindt het geen fijne gedachte dat je buren eventueel jouw gekreun zouden kunnen horen.

Hoelang ben je in het ziekenhuis blijven na bevalling?

Een vaste verblijfsduur of ontslagdatum is er niet. Wanneer u het ziekenhuis kunt verlaten, hangt af van een aantal criteria. Na een gewone bevalling blijft de moeder doorgaans twee tot drie dagen in het ziekenhuis. Na een keizersnede moet u rekenen op vier tot vijf dagen.

Welk Bevalbad?

Afweging 3: overleg met je zorgverlener of het uitmaakt welke kleur bodem het bevalbad heeft. Sommige zorgverleners prefereren een witte bodem, vanwege de goede zichtbaarheid. De Birthpool in a Box heeft een witte bodem.

Wat is triage verloskunde?

De triage-afdeling is een eerste hulp afdeling. Dit betekent dat patiënten die acute zorg nodig hebben, als eerste worden geholpen. Hierdoor kan het zijn dat u later dan het afgesproken tijdstip wordt geholpen. Ook kan het zijn dat patiënten die later arriveren toch eerder worden opgeroepen.

Waar bevallen thuis of ziekenhuis?

Sommige vrouwen hebben een duidelijke voorkeur voor een ziekenhuisbevalling om soms uiteenlopende redenen, maar veiligheid en de aanwezigheid van voorzieningen zijn vaak het belangrijkste. Uit diverse onderzoeken blijkt echter dat een thuisbevalling niet gevaarlijker is dan een bevalling in het ziekenhuis.

Hoeveel ontsluiting naar het ziekenhuis?

In geval van een thuisbevalling bellen we bij 5-6 centimeter ontsluiting de kraamverzorgster die ons komt ondersteunen bij de bevalling. Ga je poliklinisch bevallen dan gaan we bij 5-6 centimeter ontsluiting richting het ziekenhuis.

Wat kost het om in het ziekenhuis te bevallen?

Kosten bevalling ziekenhuis Een ziekenhuisbevalling met medische noodzaak, wordt volledig vergoed door je basisverzekering. Als je in het ziekenhuis wil bevallen zonder medische noodzaak moet je een eigen bijdrage betalen. Deze bedraagt in 2021 €369,40. Je kan deze eigen bijdrage aanvullend verzekeren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven