Kan ik een buitenlandse auto rijden?

Kan ik een buitenlandse auto rijden?

Als Nederlander mag je in Nederland niet in een auto met buitenlands kenteken rijden, tenzij je (tijdelijke) vrijstelling via de douane hebt geregeld. Voor iedereen die buiten Nederland woont, geldt vrijstelling op basis van het internationaal recht.

Hoe lang mag je rijden met buitenlands kenteken in Belgie?

Je kan nu in België – gedurende maximum één maand – in een auto rijden die in het buitenland staat ingeschreven en die een vriend je gratis heeft uitgeleend. Je moet daarvoor niet langer belasting op inverkeerstelling of verkeersbelasting te betalen.

Welke kentekens mogen niet?

Verboden lettercombinaties De letter C en Q gebruiken we ook niet omdat deze letters teveel op een nul lijken. De volgende lettercombinaties gebruiken we ook niet: GVD, KKK, KVT, LPF, NSB, PKK, PSV, TBS, SS en SD (ook niet in lettercombinaties met 3 letters), PVV, SGP en VVD.

Kan ik een auto met Duits kenteken in Nederland rijden?

Autoredacteur Niek Schenk: ,,In principe mag elke Nederlander in een auto met buitenlands kenteken rijden, op voorwaarde dat de auto in Nederland bij de RDW is geregistreerd. Het gevolg daarvan zal zijn dat er bpm (belasting op personenauto’s en motorrijwielen) en motorrijtuigenbelasting (mrb) moet worden betaald.

Hoe lang mag ik met mijn auto in Spanje rijden?

Bent u geen resident dan kunt u met uw Nederlandse kenteken 6 maanden rijden in Spanje. Sommige Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hebben beperkingen als u met uw auto langer in het buitenland verblijft. U blijft dan in Nederland wegenbelasting betalen en ook de Nederlandse APK keuring blijft van toepassing.

Hoe een buitenlands voertuig inschrijven?

De inschrijving van een voertuig kan slechts gebeuren op basis van een origineel, volledig ingevuld en door de aanvrager ondertekend, aanvraagformulier. Dit formulier wordt vóór de inschrijving voorgelegd.

Waarom geen letter M in kenteken?

Maar niet alleen aan het begin van het alfabet zitten letters die voor andere voertuigen worden gereserveerd. Zo valt te lezen bij de RDW: De O als eerste letter is voor opleggers. De M is voor motorfietsen.

Welk kenteken krijgt een ingevoerde auto?

Ondertussen is bij ons al vaak de vraag voorbij gekomen of je ook een nieuw kenteken krijgt als je een auto gaat importeren. Goed nieuws, het antwoord is JA! Je hoeft dus zeker geen nieuwe auto in Nederland te kopen, om toch een nieuw kenteken te krijgen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven