Inhoudsopgave
Kan ik een rekening openen als ik onder bewind sta?
Bij onder bewindstelling is iemand – in tegenstelling tot onder curatele stelling – volledig handelingsbekwaam. Hij kan dus contracten aangaan en allerlei rechtshandelingen verrichten, waaronder het openen van een bankrekening. Of het ook de bedoeling is, is een tweede. Dat hangt maar helemaal af van het soort bewind.
Wat te doen als je geen bankrekening kan openen?
U kunt een bankblokkade krijgen. Daardoor kunt u 8 jaar lang geen rekening openen of een lening afsluiten. Uw bank schakelt de politie in voor een strafrechtelijk onderzoek. U moet mee naar het politiebureau.
Kan ik mijn rekeningnummer behouden?
Je hoeft alleen je nieuwe bank te verwittigen. Daarna regelen jouw oude en nieuwe bank de overstap onderling. Een groot voordeel: als klant hoef je je nieuwe rekeningnummer niet zelf door te geven aan de schuldeisers die met domiciliëring werken en aan de terugkerende betalers.
Kan je makkelijk van bank veranderen?
In theorie is het veranderen van bank voor je zichtrekening heel eenvoudig: neem contact op met de nieuwe bank, open er een rekening en sluit je oude rekening af. Dan kun je daarvoor bij de nieuwe bank gebruik maken van de bankoverstapdienst.
Hoe lang duurt opheffen bewindvoering?
4 tot 6 weken na uw brief ontvangt u een uitnodiging voor een rechtszaak. De rechter bespreekt dan uw situatie. Hier kunnen ook andere mensen bij zijn, zoals uw bewindvoerder of de persoon die bewind voor u aanvroeg. Na de rechtszaak beslist de rechter of uw bewindvoering stopt.
Wat is een bewind rekening?
Een leefgeldrekening is bedoeld voor personen die onder bewind zijn gesteld en daardoor hun eigen financiën niet kunnen beheren. In zo’n situatie wordt hij onder bewind gesteld en krijgt hij een bewindvoerder toegewezen. Alleen de curator of bewindvoerder kan een leefgeldrekening openen.
Kan nergens rekening openen?
Voorwaarden voor een basisbankrekening zijn dat je: minimaal 18 jaar bent. een vaste woon- of verblijfplaats in Nederland hebt, of een postadres bij erkende hulpverleningsorganisatie of overheidsinstantie. een geldig identiteitsbewijs kunt tonen.