Inhoudsopgave
Kan ik iemand weigeren op de begrafenis?
Conclusie en advies. Nabestaanden mogen iemand de toegang tot de begrafenis/crematie/opbaring weigeren. Ook kunnen zij iemand verbieden om op een ander moment afscheid te nemen. Bent u het daar niet mee eens, dan zult u moeten procederen.
Hoe om te gaan met emoties?
‘Even diep zuchten’ is dus nog niet zo gek om je emoties te reguleren. Afstand nemen. Doe letterlijk ‘even een stapje terug’ of neem ‘een moment voor jezelf’. Je kunt bijvoorbeeld eerst even tot 10 tellen voordat je reageert.
Wat als je een rouwkaart krijgt?
Heeft u een rouwkaart ontvangen, reageer dan met een handgeschreven kaart of een briefje. Dit hoeft echt geen lang verhaal te worden, enkele woorden van medeleven zijn voldoende. Er wordt steeds vaker gekozen voor kaarten via social media of e-mail.
Is een begrafenis openbaar?
Nee, een zaal in een crematorium waar een afscheidsbijeenkomst wordt gehouden is geen openbare ruimte. Ook het crematorium zelf niet. Men kan dus ongewenste gasten de toegang verbieden.
Welke instanties moeten verwittigd worden bij overlijden?
9 instanties die je moet verwittigen als iemand overlijdt
- Familie en vrienden.
- De begrafenisondernemer.
- De uitvaartverzekeraar.
- De bank.
- De verzekeringen.
- Het ziekenfonds.
- De eventuele huisbaas.
- Leveranciers.
Hoe krijg ik meer grip op mijn emoties?
- Maak een lijst met jouw overtuigingen. Door een lijst te maken van jouw overtuigingen worden ze bewust in plaats van onbewust.
- Onderzoek of de overtuiging nog bij je past.
- Onderzoek bij heftige stress wat er precies gebeurd.
- Neem afscheid van overtuigingen die je stress bezorgen.
Hoe ziet een uitvaart eruit?
Tegenwoordig is het gewoon om zelf te bepalen hoe uw uitvaart eruit ziet. De meeste mensen willen niet blijven hangen in de standaard van een bijeenkomst in een aula met aansluitend koffie en cake. U kunt uw uitvaart helemaal zelf vormgeven op basis van uw eigen wensen.