Kan je de politie bellen voor vragen?

Kan je de politie bellen voor vragen?

De stelregel is: geen spoed, wel politie? Bel dan 0900-8844! Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen. Zonodig wordt u snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau.

Kun je 112 bellen voor geluidsoverlast?

Bel dit nummer bij geen spoed Bijvoorbeeld bij geluidsoverlast of een burenruzie. Dan kan je terecht bij de algemene nummers van de politie of brandweer. Het landelijke politienummer is 0900-8844, ook het bureau in Delft is op dit nummer te bereiken.

Wie te bellen bij inbraak?

Bel dan direct 112. We komen dan zo snel mogelijk ter plaatse! Is er bij u ingebroken maar is de situatie niet urgent, bel dan 112 of 0900 8844.

Wat gebeurt er als ik aangifte doen van mishandeling?

Als u een melding van mishandeling doet, brengt u de politie op de hoogte van wat er is gebeurd. U vraagt de politie niet om onderzoek te doen naar de mishandeling. De politie kan de situatie wel in de gaten houden en betrokkene(n) aanspreken.

Kan ik de politie mailen?

0800-7000: Meld Misdaad Anoniem Of om andere redenen. Dan kun je Meld Misdaad Anoniem (M.) bellen of online een melding doen bij M. Zo krijgt de politie informatie en kan jij op een veilige, laagdrempelige manier helpen Nederland veiliger te maken.

Hoe kom je in contact met politie?

Contact

  1. Alarmnummer. 112 (gratis)
  2. Tolkcontact. 112 via de app Tolkcontact (gratis)
  3. Dier in nood. 144 (gebruikelijke belkosten)

Waar moet je bellen voor geluidsoverlast?

Je kunt de politie bellen op 0900-8844 wanneer je last hebt van gevaarlijk afval of geluidsoverlast.

Kan je 112 bellen voor advies?

Het noodnummer 112 mag gebeld worden bellen wanneer je denkt dat met spoed politie, brandweer of ambulancezorg nodig is. Een ambulance kan nodig zijn als je denkt dat iemand in levensgevaar is. Ook als je het niet vertrouwt of het gevoel heeft dat direct zorg nodig is, bel je 112.

Welk nummer bellen bij noodgeval?

Je mag naar 112 of 101 bellen als je dringend de brandweer, een ambulance of de politie nodig hebt. Als het niet dringend is, bel je beter de lokale brandweer, je huisarts (buiten de uren de wachtdienst van huisartsen) of de lokale politie.

Welk telefoonnummer belt u in geval van een calamiteit?

Weet wie u moet bellen bij calamiteiten Het alarmnummer 112 is voor spoedeisende hulp van politie, brandweer of ambulance. Het gaat dan dus om zaken als brand, aanrijding met gewonden, inbraak of diefstal op heterdaad, etc.

Wat doet politie met aangifte mishandeling?

In de aangifte staat zoveel mogelijk over de mishandeling vermeld. Alles wat de politie tijdens zo’n onderzoek doet, bijvoorbeeld een buurtonderzoek, komt op papier. Als de politie iedereen heeft gesproken, maken we daar een dossier van. Als het politieonderzoek klaar is, gaat alles naar de officier van justitie.

Kan je aangifte doen als je geslagen bent?

Bent u geschopt, geslagen, neergestoken of heeft iemand u op een andere manier opzettelijk letsel toegebracht? Dan is er zeer waarschijnlijk sprake van mishandeling. Dit is een strafbaar feit. U kunt hiervan aangifte doen bij de politie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven