Kan je een Vlaamse reus binnen houden?

Kan je een Vlaamse reus binnen houden?

Een Vlaamse Reus houden als huisdier. Het Vlaamse konijn is een leuk huisdier welke zowel buiten in een konijnenhok voor de Vlaamse Reus als binnen in een binnenverblijf voor konijnen gehouden kan worden. Hierdoor is het zelfs mogelijk jouw Vlaamse Reus los te laten lopen in huis of in de tuin.

Wat heeft een Vlaamse reus nodig?

Een Vlaamse Reus heeft een groot hok nodig, een standaard konijnenhok is doorgaans te klein. Je kunt het hok binnen zetten, maar ook buiten kunnen deze konijnen prima leven. In de winter krijgt het konijn een dikke wintervacht, dus ook in dit seizoen kan het dier prima buiten blijven.

Hoe oud kan een hangoor konijn worden?

Het is lastig om uitspraken te doen voor individuele gevallen, maar gemiddeld genomen kunnen ze maximaal 10 tot 14 jaar worden. De gemiddelde leeftijd van konijnen ligt hierbij tussen de 6 en 10 jaar.

Hoe oud kan een konijn worden thuis?

Hoe oud je konijn of knaagdier wordt, is vooraf natuurlijk niet te zeggen. Wel is bekend hoe lang konijnen en knagers gemiddeld leven: konijn: 6-8 jaar. cavia: 6-8 jaar.

Kan een Vlaamse reus buiten in de winter?

“Een konijn kan beter tegen kou, dan tegen warmte” wordt vaak gezegd en dat klopt. Een konijn kan wel tot -20° Celsius buiten blijven, maar er zijn wel degelijk enkele aandachtspunten waar we in de winter rekening mee moeten of kunnen houden. In deze post lopen we ze even na.

Kun je een Vlaamse reus zindelijk maken?

Hoe kunt u een konijn zindelijk maken? U heeft een konijnentoilet nodig. Let bij het kiezen van een bak op het formaat van uw konijn. Een Vlaamse reus of Franse hangoor zal niet snel op een klein hoektoilet gaan en een dwergkonijn moet u geen grote, hoge bak geven.

Hoe oud kan een Duitse reus worden?

Het gemiddelde gewicht van de Duitse reus is 8,5 kilo, maar er bestaan zelfs konijnen die 11 kilo wegen of meer. De levensverwachting ligt iets hoger dan bij de Vlaamse reus, namelijk op zes jaar.

Wat mag een Vlaamse reus eten?

Voorbeelden van goede groenten om te geven zijn: andijvie, veldsla, broccoli, venkel, wortelen, loof van wortelen en radijzen, witlof, waterkers, aangevuld met een takje peterselie of selderie. Voeder appels en peren met mate. Men geeft best niet te veel bonen, erwten, maïs, kool (alle variëteiten), spruitjes en sla.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven