Kan je Monstera stekken?
Om een Monstera te stekken moet je een blad hebben + stengel + luchtwortel. Knip 1 à 2 centimeter onder de luchtwortel. De luchtwortel kan heel lang zijn (soms wel een meter) of slechts als een knobbeltje de stengel uitsteken. Een lange luchtwortel kun je afknippen tot handzaam formaat (5 centimeter).
Hoe krijg je Monstera Variegata?
Toch zien we af en toe een Monstera Deliciosa Variegata met witte vlekken verschijnen, vaak voor een hoge prijs. De witte vlekken op zo’n variegata exemplaar zijn het gevolg van een mutatie in de genen van de plant. Hierbij ontstaan twee verschillende opbouwen van chromosomen (A & B) in de plant.
Waarom is Monstera zo duur?
Het kost veel tijd (en geld) om een variegated plant te kweken en het een plant die langzaam groeit (mede door de ongelijke verdelen van chlorofyl). Je kan de hoeveelheid licht niet zomaar verhogen doordat de witte delen van de bladeren makkelijk kunnen verbranden. Maar er zijn ook vele uitzonderingen.
Hoe snel groeit de Monstera?
Monstera opbinden Een monstera kan binnen een jaar flink gegroeid zijn. Om te voorkomen dat de plant alle kanten op gaat groeien kun je er voor kiezen om een mosstok te plaatsen. Om zo min mogelijk wortels te beschadigen kun je het beste de mosstok plaatsen als je de plant gaat verpotten.
Hoe lang Monstera stek in water?
Een Monstera kan je prima stekken op water. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is de afgeknipte stek in een glazen fles of potje te zetten. Vervang het water elke week om de stek van genoeg voedingsstoffen te voorzien. Na een aantal weken zullen de wortels vanzelf gaan groeien.
Kan je een Monstera stekken zonder luchtwortel?
Zonder luchtwortels kan je de Monstera wel stekken, alleen lukt dit vaker niet dan wel. Gelukkig ontwikkelen bijna alle Monstera’s op den duur luchtwortels en is een knobbeltje van een luchtwortel al genoeg om aan de slag te gaan met stekken!
Hoe krijg je een Variegata plant?
De Monstera Variegata stekken Het stekken van de Monstera Variegata is, net zoals bij de groene Monstera, vrij gemakkelijk. De plant produceert namelijk zelf luchtwortels die je in de grond of in het water kan zetten. Met veel liefde, aandacht en geduld groeien er na een tijdje vanzelf nieuwe bladeren aan je stekje.
Wat is de duurste kamerplant?
Een kamerplantje met negen bladeren is in Nieuw-Zeeland via een veilingsite verkocht voor 19.297 dollar, bijna 16.000 euro. Het gaat om de erg zeldzame Rhaphidophora Tetrasperma. Volgens Millie Silvester, woordvoerder van veilingwebsite Trade Me, gaat het om de duurste kamerplant ooit verkocht via de website.