Inhoudsopgave [hide]
Kan je nog ongesteld worden met spiraal?
Wanneer je een hormoonspiraaltje draagt, heb je zelf geen invloed op je menstruatie. Een ongesteldheid overslaan, verschuiven of uitstellen is niet mogelijk. Bij sommige vrouwen verandert de menstruatie, of blijft het zelfs helemaal weg.
Waarom ongesteld met spiraal?
Als er geen bevruchte eicel is, wordt u ongesteld. Het bloederige slijmvlies komt uw lichaam uit. De spiraal geeft een beetje hormoon (progestageen) af. Dit hormoon zorgt ervoor dat het slijmvlies in uw baarmoeder niet goed kan groeien.
Kan je menstruatie wat later zijn?
“Het is niet helemaal normaal, maar je menstruatie kan al wel eens te laat komen”, legt Felice Gersh, gynaecoloog, uit. “Als je je regels te laat krijgt, is dat vaak een teken van je lichaam dat er iets aan de hand is met je gezondheid.
Hoe lang duurt ongesteld zijn met spiraal?
Tijdens de eerste maanden na het inbrengen zal soms onregelmatig bloedverlies optreden, meestal druppelsgewijs. Dit kan langere tijd aanhouden. Na 3 tot 6 maanden neemt dit af tot enkele dagen bloedverlies per maand.
Hoe snel word je ongesteld na verwijderen spiraal?
In de regel komt na het verwijderen van de Mirena de menstruatie weer heel snel op gang, maar het is niet zo dat dit bij alle gebruikers zo is. Zoals reeds gesteld is, kan het tot enkele maanden duren voordat er weer een menstruatie is.
Hoe lang duurt het voordat je ongesteld wordt na verwijderen spiraal?
Hoe lang mag je menstruatie uitblijven?
De menstruatiecyclus heeft ongeveer 28 dagen, maar het kan zijn dat het soms iets langer duurt, dus dat je na een aantal dagen toch nog ongesteld wordt. Ben je wel aan de anticonceptie, maar twijfel je of je zwanger bent, doe dan een zwangerschapstest. Wijst deze uit dat je niet zwanger bent, dat kan.
Hoe lang blijf je bloeden na plaatsing Mirena spiraal?
Indien een hormoonhoudend spiraal (Mirena) is geplaatst, is het gebruikelijk dat het bloedverlies nog enkele weken als een soort gekleurde afscheiding kan aanhouden. U hoeft hierover niet eerder dan 6 weken na uw polikliniekbezoek contact op te nemen, tenzij u koorts hebt en heftige buikpijn.