Kan je ontslag nemen wanneer je wil?

Kan je ontslag nemen wanneer je wil?

Heeft u een nieuwe baan gevonden, of het niet meer naar uw zin op het werk, dan mag u vrijwillig ontslag nemen. U moet daarbij de in de arbeidsovereenkomst opgenomen opzegtermijn in acht nemen. Bespreek met uw werkgever of en tegen welke datum hij ermee akkoord gaat dat u vrijwillig ontslag neemt.

Hoe opzegtermijn vermijden?

Aangezien er verschillende soorten contracten zijn, kan het zijn dat het jouwe een contract voor bepaalde tijd is, met een vooraf bepaalde datum van beëindiging. Als je ontslag neemt op de laatste dag van een dergelijk contract, hoef je uiteraard geen rekening te houden met een opzegtermijn.

Wat moet je zeggen als je ontslag wil nemen?

Een brief geeft je wel meer tijd om jezelf voor te bereiden op wat je wilt zeggen. Benadruk ook hier de positieve kanten van je huidige vaan. Vermeld in een ontslagbrief je naam, de datum en de persoon aan wie de brief is geadresseerd, de mededeling dat je ontslag gaat nemen en vanaf wanneer dat ingaat.

Hoe kan ik ontslag nemen?

Hoe kan ik ontslag nemen? Als u ontslag wil nemen, moet u dat schriftelijk doen. U moet zich houden aan de afgesproken opzegtermijn. Deze staat in uw arbeidsovereenkomst.

Wanneer mag u vrijwillig ontslag nemen?

Vrijwillig ontslag nemen. Heeft u een nieuwe baan gevonden, of het niet meer naar uw zin op het werk, dan mag u vrijwillig ontslag nemen. U moet daarbij de in de arbeidsovereenkomst opgenomen opzegtermijn in acht nemen. Doet u dit niet, dan hoeft uw werkgever uw ontslag niet te accepteren.

Hoe geef ik een ontslagbrief aan uw werkgever?

Geef uw ontslag schriftelijk door aan uw werkgever via een e-mail of ontslagbrief. Gebruik hiervoor onze voorbeeldbrief ontslag nemen. Noem hierin de datum van opzegging en de datum waarop u uit dienst wilt. Vraag om een bewijs van ontvangst. Daarmee bewijst u dat uw werkgever uw opzegging heeft ontvangen.

Hoe kunt u zelf ontslag nemen tijdens ziekte?

In het algemeen is het niet verstandig om zelf ontslag te nemen tijdens ziekte. U verspeelt daarmee u recht op doorbetaling bij ziekte en mogelijk uw recht op een ziektewetuitkering van het UWV. Als u ziekt bent, dient u bij de bedrijfsarts of de arbodienst van u werkgever langs te gaan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven