Kan je zwanger worden als je aan de prikpil bent?

Kan je zwanger worden als je aan de prikpil bent?

Bij goed gebruik is de prikpil een zeer betrouwbaar anticonceptiemiddel. De kans op een zwangerschap is slechts 0,3%. Dit betekent dat 3 op de 1000 vrouwen toch zwanger raakt. De kans op een zwangerschap wordt groter als je langer dan 12 weken (of 13 weken bij de Sayana) wacht met een volgende injectie.

Kan je ongesteld worden met de prikpil?

De eerste maanden kan je onregelmatig ongesteld zijn. Daarna verdwijnt je ongesteldheid. Of je houdt onregelmatig een beetje bloedverlies. Als je stopt met de prikpil kan het 6 tot 12 maanden duren voordat je weer regelmatig ongesteld wordt.

Wat zijn de bijwerkingen van de prikpil?

Uw menstruatie kan ook wegblijven. Na stoppen kan het een paar maanden duren voor u weer menstrueert. Soms duurt het 2 jaar voor u zwanger kunt worden. Andere bijwerkingen: dikke enkels en voeten, hoofdpijn, nervositeit, misselijkheid, pijnlijke borsten, huidklachten en minder zin in vrijen.

Wat gebeurt er als je stopt met de prikpil?

Je normale vruchtbaarheidsniveau zal terugkeren wanneer het effect van de laatste Depo-Provera-injectie is uitgewerkt. Bij de meeste vrouwen is dat 5 tot 6 maanden na de laatste injectie. Meer dan 80% van de vrouwen wordt zwanger binnen een jaar nadat ze gestopt zijn met de prikpil.

Hoe slecht is de prikpil?

De prikpil is erg betrouwbaar. Dit betekent dat de kans dat je toch zwanger wordt bij gebruik van de prikpil heel klein is: van de 1000 vrouwen die de prikpil gebruiken, worden per jaar 2 vrouwen toch zwanger. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat je iedere drie maanden de prik krijgt.

Hoe lang moet je foliumzuur slikken tijdens de zwangerschap?

Als je een actieve kinderwens hebt en stopt met anticonceptie, dan moet je elke dag 400 µg (= 0.4 mg) foliumzuur innemen. Ook van zodra je zwanger bent moet je de eerste 3 maanden van je zwangerschap (= 12 weken) elke dag 400 µg (= 0.4 mg) foliumzuur innemen.

Hoe lang na prikpil weer ongesteld?

Als je zou willen stoppen, bijvoorbeeld omdat je veel last hebt van bijwerkingen, kan dat niet zomaar ineens. Na een injectie zit je er als het ware drie maanden aan vast. Wanneer je bent gestopt met de prikpil word je meestal na 3-6 maanden weer ongesteld. De bloedingen kunnen dan eerst zeer onregelmatig zijn.

Wat doet prikpil?

De prikpil is een injectie waar hormonen in zitten, die helpen voorkomen dat je zwanger wordt. Je krijgt dan elke drie weken een prik in je bil, arm of bovenbeen. Welke soort anticonceptie het best bij je past, hangt af van wat je belangrijk vindt.

Hoe lang duren de bijwerkingen van de prikpil?

De bijwerkingen van Depo-Provera Wanneer je klachten van dit type prikpil ervaart, zal je moeten wachten tot de hormonen zijn uitgewerkt. Dit duurt bij de meeste vrouwen zo’n 5 of 6 maanden. De hormonen zijn na de injectie niet meer uit je lichaam te verwijderen.

Hoe lang kun je de prikpil gebruiken?

De prikpil is een vorm van anticonceptie. De naam zegt het al: je laat deze vorm van anticonceptie door je arts toedienen met een prik. Eén injectie is voldoende om je 12 weken tegen zwangerschap de beschermen. Er vindt geen eisprong meer plaats en zaadcellen komen minder goed door het slijm van de baarmoederhals.

Hoe lang duurt het voordat de prikpil is uitgewerkt?

Zodra het effect van de laatste injectie is uitgewerkt, zal je normale vruchtbaarheidsniveau terugkeren. Hoe lang dit duurt, verschilt per vrouw en wordt niet bepaald door hoe lang je de prikpil hebt gebruikt. Bij de meeste vrouwen is de prikpil 5 tot 6 maanden na de laatste injectie uitgewerkt.

Hoe lang Zwangerschapsvitamines slikken?

Foliumzuur (vitamine B11) draagt bij tot de vorming van de placenta en de groei van je kindje. Daarom adviseert de Gezondheidsraad, om naast de voeding, dagelijks 400 microgram foliumzuur te slikken tot de tiende week van je zwangerschap.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven