Kan littekenweefsel pijn doen?

Kan littekenweefsel pijn doen?

Een litteken en het gebied er omheen kan na verloop van tijd pijn gaan doen. De oorzaak is in veel gevallen een beschadiging van een zenuwtak of een zenuwtak die vastzit in het littekenweefsel. Er kan ook neuroomvorming (een goedaardige uitstulping van een zenuwtakje) optreden.

Kun je littekenweefsel wegmasseren?

Masseren, masseren, masseren Neem het litteken tussen duim en wijsvinger en maak kleine ronddraaiende bewegingen. Zo houd je het litteken soepel en zorg je voor aanmaak van nieuw collageen. Maar let op: niet te vroeg! Pas als het litteken stevig genoeg is en alle korstjes verdwenen zijn.

Wat is een littekenweefsel?

Bij beschadiging van de huid door een kwetsuur, operatie of ziekte, treedt een spontaan herstelmechanisme in werking. Er wordt dan nieuwe huid aangemaakt, of het defecte weefsel wordt vervangen door bindweefsel, hetgeen een litteken vormt.

Kan littekenweefsel blijven groeien?

Een keloïd is een goedaardig gezwel dat ontstaat na overmatige groei van littekenweefsel. Het gezwel groeit over de wondranden en kan blijven doorgroeien zonder tekenen van stabilisatie. De groei kan starten direct na het sluiten van de wond, maar het is ook mogelijk dat dit jaren later gebeurt.

Wat betekent het als je litteken pijn doet?

De oorzaak van littekenpijn is een beschadiging van een zenuwtak of een zenuwtak die vastzit in het littekenweefsel. Bij littekenpijn die ontstaat na een operatie kan er sprake zijn van neuroomvorming. Dat is een goedaardige uitstulping aan het einde van een zenuwtak.

Wat te doen bij pijnlijke littekens?

Naast medische behandeling kun je zelf ook aanvullende dingen doen om je pijn te verminderen bij (problematische) littekens:

  1. Masseer je litteken dagelijks.
  2. Oefen druk uit op je litteken. Hiervoor bestaat ook speciale drukkende kleding, die vaak gebruikt wordt bij brandwonden.
  3. Gebruik een littekencrème als ALHYDRAN:

Hoe haal je littekenweefsel weg?

Een litteken kun je laten behandelen met niet-operatieve methoden, zoals een littekenpleister of camouflagetherapie, en door middel van operatieve methoden, zoals een laserbehandeling of littekencorrectie. Je kunt een litteken verzorgen door onder andere de wond schoon te houden en het littekenweefsel te masseren.

Waarom litteken masseren?

Het doel van de massage is om de doorbloeding rondom het litteken en in het litteken zoveel mogelijk te verbeteren. Door een goede doorbloeding wordt ook de huid rondom het litteken beter gevoed, waardoor het litteken steviger wordt en het niveauverschil met de huid vermindert. Ook eventuele pijn wordt verminderd.

Wat kan je doen tegen littekenweefsel?

Wat is een littekenvorming?

Een litteken ontstaat wanneer de huid zich herstelt na een huidbeschadiging als gevolg van een ongeval, aandoening van de huid of een operatie. Hoe meer de huid is beschadigd, hoe langer het genezingsproces duurt en hoe groter de kans is dat er een zichtbaar litteken ontstaat.

Welke Littekencreme werkt echt?

ALHYDRAN is een wetenschappelijk bewezen littekencreme. De littekencreme zorgt voor een goede en langdurige werking. In ALHYDRAN zit een hoge concentratie Aloë Vera. Met een aandeel van meer dan 45% Aloë Vera bevat ALHYDRAN de hoogst haalbare concentratie die een product kan bezitten.

Hoe lang duurt littekenweefsel?

Hoe lang duurt het voordat het litteken stabiel blijft? Meestal is dit na twaalf tot achttien maanden, maar het kan ook twee jaar duren. Hoe kan je een litteken voorkomen? Bij het ontstaan van een litteken geldt: hoe langer het genezingsproces van de wond, hoe zichtbaarder het litteken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven