Kan metaal verbranden?
IJzer verbrandt bij een temperatuur van 2000 graden Celsius en wordt daarbij omgezet in ijzeroxide (roest). De verbranding van metaalbrandstoffen veroorzaakt geen CO2-uitstoot, wel kunnen er stikstofoxiden ontstaan bij hoge verbrandingstemperaturen.
Welke temperatuur verbrand huid?
Verbrandingen ontstaan door invloed van hitte op de huid gedurende een bepaalde tijd en boven een bepaalde kritische temperatuur. Boven deze kritische temperatuur (+/- 40° C) treedt beschadiging van de huid op.
Wat is metaalpoeder?
Metaalpoeder is eenvoudig en geheel recyclebaar na verbranding. Het restproduct van de verbranding wordt gevormd door geoxideerde deeltjes die eenvoudig zijn op te vangen en niet in de atmosfeer terecht hoeven komen, zoals natuurlijk wel het geval is met de CO2 die het verbranden van fossiele olie met zich meebrengt.
Waar ijzer als brandstof geschikt wordt gemaakt?
Op het terrein van de Bavaria brouwerij te Lieshout installeert het Metal Power Consortium een warmtebron van 100 kilowatt die gebruikmaakt van ijzerpoeder als brandstof. De brander genereert stoom voor het brouwproces. IJzer is net als benzine een brandstof.
Hoe ziet een verbrande huid eruit?
Een eerstegraads brandwond is een rode, droge, pijnlijke plek. De verbrande huid ziet er hetzelfde uit als bij verbranding door de zon. Een oppervlakkige tweedegraads brandwond is ook rood en pijnlijk, maar nu ontstaan er ook blaren. De wond is vochtig bij kapotte blaren.
Wat bepaalt onder andere de ernst van een brandwond?
De ernst van de brandwond hangt af van verschillende factoren; de temperatuur van de hittebron, de tijd van inwerking van de hittebron op de huid, de oorzaak van de verbranding, de leeftijd van het slachtoffer en de plaats van de verbranding op het lichaam. Er zijn drie gradaties van verbranding.
Hoe maakt men ijzerpoeder?
Het hete gas wordt gebruikt om water op te warmen en stoom te genereren. Bij de verbranding van het ijzerpoeder komt geen CO2 vrij, alleen ijzeroxide (roest). Via een centrifuge wordt het roestpoeder gescheiden en op de bodem opgevangen. Deze roest kan vervolgens weer worden omgezet in ijzerpoeder.