Inhoudsopgave
Kan ruitenwisservloeistof bevriezen?
Indien je deze vloeistof gebruikt bij lage temperaturen (onder het vriespunt) kan de vloeistof bevriezen. Dit heeft als gevolg dat het reservoir, de leidingen en de sproeikoppen kunnen bevriezen/kapotvriezen. Ruitenwisservloeistof bij lage temperaturen is vaak blauw van kleur.
Waar stop je antivries in?
Vul het reservoir vòòr de wintermaanden met antivries! Zorg voor voldoende antivries in je sproeierreservoir, dan kan je ruitensproeiervloeistof niet bevriezen. De vloeistof kan op je voorruit dus ook niet in ijs veranderen en je ruitenwissers kunnen niet aan je voorruit vastvriezen.
Waarom antivries ruitenwisser?
Gebruik ruitenwisservloeistof antivries (blauw) als het kouder wordt. Want goede ruitenwisservloeistof haalt snel pekel, opspattende modder en andere vuiligheid van je ramen. Je houdt dus goed zicht, voorkomt zo ongelukken en komt veilig thuis. Bovendien voorkomt antivries dat er leidingen kapot vriezen.
Hoe lang kun je antivries bewaren?
Koelvloeistoffen met de aanduiding G12 of G12+ gaan in principe een autoleven mee. Andere soorten verliezen gaandeweg hun werking en moeten om de twee à drie jaar ververst worden.
Wat is de beste ruitensproeiervloeistof?
(Foto: Shutterstock) De ruitensproeiervloeistof van Sonax is als beste uit de bus gekomen bij een test van GTÜ en Autobild waarbij de vloeistof met antivries getest werd in een 1 op 1 mix. Dat meldt het Duitse testinstituut GTÜ, dat veel van dit soort tests uitvoert.
Wat betekent ruitenvloeistof?
Ruitenwisservloeistof, ook wel ruitensproeiervloeistof, is een cocktail die in een auto wordt gebruikt om door middel van de ruitensproeier de voor- en soms ook achterruit van een auto te reinigen tijdens het rijden. Er bestaan twee soorten ruitenwisservloeistof; een variant voor in de zomer en de winter.
Waar moet je antivries in doen?
Antivries verlaagt het vriespunt van koelwater in verbrandingsmotoren en andere apparaten die warmte overdragen zoals installaties voor verwarming, ventilatie, koeling en airconditioning (HVAC), warmtepompen (chillers) en zonneboilers.
Waar gooi je koelvloeistof in?
In noodgevallen kun je het koelvloeistofreservoir bijvullen met water. Daarna moet je wel zo snel mogelijk met je auto naar de garage om de koelvloeistof te laten controleren of vervangen.