Kun je altijd beginnen met de pil?

Kun je altijd beginnen met de pil?

Je kunt het beste starten met de pil op de eerste dag van je menstruatie. Zo ben je direct beschermt tegen zwangerschap. Een anticonceptiepil neem je iedere dag op een vast tijdstip in. Na elke pilstrip slik je gedurende één week geen pillen.

Hoe gebruik je de pil op de juiste manier?

Je neemt de pil in met water. Je slikt de pil elke dag op ongeveer dezelfde tijd. Bijvoorbeeld ’s avonds voordat je gaat slapen. TIP: Leg je pilstrip neer op een plek waar je hem niet vergeet.

Kun je op elk moment stoppen met de pil?

Je kunt op elk moment stoppen met de pil, maar vaak wordt geadviseerd om je strip af te maken. Tijdens de onttrekkingsbloeding die volgt ben je gewoon nog beschermd. Pas op de dag dat je aan een nieuwe strip zou beginnen, maakt je lijf zich op om de natuurlijke cyclus weer over te nemen.

Kun je buikpijn krijgen van de pil?

Onder vaak voorkomende bijwerkingen staan daarnaast onder meer depressieve stemming en stemmingsveranderingen. Ook hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn, pijn in de borsten en gewichtstoename worden vaak genoemd. Dit alles komt voor bij 1 tot 10 procent van de gebruiksters.

Wat gebeurt er als je de pil gebruikt?

De hormonen in de pil zorgen dat er juist géén eicel vrijkomt. Ze beïnvloeden ook de baarmoederwand, zodat een bevrucht eitje zich daar niet kan nestelen. Bovendien wordt het slijm in de baarmoederhals dikker, waardoor zaadcellen minder goed in de baarmoeder kunnen doordringen.

Hoe lang duurt het voordat de pil werkt?

De twee hoofdcategorieën zijn: de combinatiepil en de pil zonder oestrogeen. In de meeste gevallen slik je 3 weken lang elke dag een pil. Daarna heb je een stopweek en word je ongesteld. Ook in de stopweek ben je beschermd tegen zwangerschap.

Wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met de pil?

Als je stopt met de pil, ben je niet meer beschermd tegen zwangerschap. In de pil zitten namelijk hormonen die ervoor zorgen dat er geen eicel vrijkomt. Daarnaast wordt het slijm in de baarmoederhals dikker, waardoor zaadcellen hier minder goed doorheen kunnen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven