Inhoudsopgave
- 1 Kun je dikke bleek ook in het zwembad gebruiken?
- 2 Waarom moet je plassen na het zwemmen?
- 3 Is plassen in een zwembad gevaarlijk?
- 4 Kun je dikke bleek verdunnen?
- 5 Waarom veel plassen na het sporten?
- 6 Wat is viezer zee of zwembad?
- 7 Is plassen in de zee gevaarlijk?
- 8 Is er verschil tussen chloor en bleekwater?
Kun je dikke bleek ook in het zwembad gebruiken?
Gebruik niet teveel en blijf meten. Is de Ph rond de 7 dan kan je een liter bleek toevoegen aan het bad, GEEN dikke bleek, of bleek met een luchtje, gewoon bleekwater met alleen natriumhypochloriet. Dit staat op het etiket. Daarna een chloordrijver in het bad met een grote tablet, of meerdere kleintjes.
Waarom moet je plassen na het zwemmen?
Door de druk van het water wordt je bloed naar het centrale gedeelte van je lichaam geduwd. Je bloedvaten en nieren denken dat er te veel water in je lichaam zit en je nieren gaan dit uitscheiden. Hierdoor moet je tijdens het zwemmen vaak plassen. Bevinden zich ook andere micro-organismen in het water.
Is plassen in een zwembad gevaarlijk?
Maar liefst 1 op 5 mensen zou pipi doen in het zwembad. Die urine reageert met chloor en zo ontstaan er nieuwe stoffen die we bijproducten noemen. Die kunnen wat negatieve gevolgen hebben. Je kan er rode ogen van krijgen, moeilijker van ademen, je neus kan beginnen lopen en je kan er huidirritatie van krijgen.
Wat gebeurt er als je plast in de zee?
In de Dode Zee urineren is heel pijnlijk De Dode Zee bestaat voor 33,7 procent uit zout. Als je hierin plast in, kan er een klein beetje superzout water in je plasbuis komen. Gevaarlijk is dat niet, maar wel heel pijnlijk. Zoiets als zout water in een wond wrijven.
Is dikke bleek chloor?
Bleek noemt men in de volksmond ook wel chloor. Zo bestaat er dikke bleek, dikbleek, wc-reiniger met (dikke) bleek, bleekspray en (wc-gel met) javel. We bespreken toiletblokken of middelen om je haar of kleding mee te bleken hier niet. Deze middelen worden met andere (chemische) stoffen gemaakt.
Kun je dikke bleek verdunnen?
Sterker nog: het verdunnen van bleek met heet water kan de werking van het middel zelfs versterken. Mocht je graag wat energie besparen, dan werkt koud water echter ook prima om vlekken te verwijderen. Gevaarlijk. Wat je echter nóóit mag doen, is bleek mengen met andere chemicaliën zoals ammoniak of ontsmettingsalcohol …
Waarom veel plassen na het sporten?
Door het samentrekken van de bloedvaten aan de rand van het lichaam (de huid, de ledematen) bevindt er zich meer bloed centraal in het lichaam, waardoor de bloeddruk stijgt (want er zit evenveel vocht als voorheen in het lichaam, maar op een kleinere oppervlakte).
Wat is viezer zee of zwembad?
Het is namelijk pas écht zomer als je een verfrissende duik hebt genomen in een zwembad. Een zwembad is tenslotte veel hygiënischer dan een meer of de zee, toch? Dat blijkt tegen te vallen…
Is plassen in bad vies?
De mix van chloor en urine is niet alleen vies, het is ook schadelijk voor de gezondheid. Zwemkampioen Michael Phelps sprak zijn vuile manieren graag goed door te verkondigen dat urine door de grote hoeveelheid chloor in het zwembad geneutraliseerd wordt.
Hoeveel procent van de mensen plast in het zwembad?
Terwijl de meeste mensen het openbare zwembad zien als een plaats om te ontspannen, beschouwt één op vijf het ook als een toilet. Volgens een Amerikaanse onderzoek plast namelijk 20 procent van de zwembadbezoekers wel eens in het zwembad.
Is plassen in de zee gevaarlijk?
Urine bestaat voor 95% uit water. De overige vijf procent bevat o.a. chemicaliën die ook in zeewater te vinden zijn. Om je nog verder gerust te stellen: het stofje ureum in je urine zou zelfs bevorderlijk zijn voor de groei van planten onder water. Plassen in de grote zee kan dus absoluut geen kwaad!
Is er verschil tussen chloor en bleekwater?
Chloor is gasvormig en daar valt nou eenmaal lastig mee schoon te maken. Bleekwater wordt gemaakt door chloorgas door water te leiden, waar natriumhydroxide in is opgelost. Bleek is dus een verdunde oplossing met het meest actieve ingrediënt: natriumhypochloriet (wat ook weer invloeden heeft vanuit de zoutindustrie).