Inhoudsopgave
Kun je je medisch dossier opvragen?
Aanvragen kopie medisch dossier Iedereen van 12 jaar en ouder kan mondeling of schriftelijk vragen om een kopie van het medisch dossier. U kunt hiervoor bij uw arts of zorginstelling terecht. U hoeft geen reden aan te geven voor uw verzoek. Uw arts kan om een legitimatie vragen als u een kopie (of inzage) wilt hebben.
Waar kan ik mijn medische gegevens opvragen?
Dankzij het online portaal Mijngezondheid, krijgt u toegang tot allerlei persoonlijke gegevens over uw gezondheid (zowel medische als administratieve) en over gezondheid in het algemeen. U kunt onder andere uw lopende (nog niet uitgevoerde) elektronische geneesmiddelenvoorschriften raadplegen.
Waar kan ik mijn bloeduitslagen vinden?
Het is mogelijk om uw medisch dossier online te bekijken. In uw medisch dossier staan onder andere het advies van de huisarts, uitslagen van onderzoeken en de medicijnen die u gebruikt. U kunt deze gegevens bekijken via online portaal gezond.nl.
Wat staat er in het medisch dossier?
In een medisch dossier staan de gegevens over uw gezondheid, zoals de diagnose en de medicijnen die u slikt. Uw zorgverlener houdt het medisch dossier bij. Zo’n zorgverlener is bijvoorbeeld uw arts, uw apotheker of uw fysiotherapeut. Als meerdere zorgverleners u behandelen, zijn er meerdere dossiers.
Welke dingen in je medisch dossiers krijg je niet te zien?
Alleen als dit noodzakelijk is voor een goede hulpverlening, kunt u zonder medeweten van de patiënt wel informatie van anderen in het dossier opnemen. Uw persoonlijke werkaantekeningen behoren niet tot het medisch dossier en vallen dus buiten het inzagerecht van de patiënt.
Wie is mijn huisdokter?
Kom je er echt niet uit wie je huisarts is? Neem dan contact op met een huisartsenpost in je omgeving. Die kan vervolgens gebruik maken van de dienst ‘raadplegen actuele huisarts’ in VECOZO en inzien waar je staat ingeschreven. Hiervoor dien je als patiënt toestemming te geven.
Wie heeft toegang tot globaal medisch dossier?
Jouw huisarts is de enige persoon die toegang heeft tot jouw medisch dossier. De andere artsen in de groepspraktijk van jouw huisarts… De andere artsen in de groepspraktijk van jouw huisarts kunnen jouw medisch dossier ook inkijken, maar alleen als je een van hen raadpleegt als jouw huisarts afwezig is.
Hoe weet ik bij welke huisarts Ik zit?
Hoe kom ik op mijn Patientenportaal?
Inloggen met DigiD Uw Patiëntenportaal is bereikbaar via mobiele telefoon, computer of tablet. U logt in met behulp van uw DigiD-code. Na inloggen ontvangt u voor de veiligheid een SMS-verificatiecode op uw mobiele telefoon.
In een medisch dossier staan de gegevens over uw gezondheid, zoals de diagnose en de medicijnen die u slikt. Uw zorgverlener houdt het medisch dossier bij. Als meerdere zorgverleners u behandelen, zijn er meerdere dossiers. Er is dus niet 1 arts die uw gehele medische dossier heeft.
Heeft arbo arts contact met huisarts?
De bedrijfsarts mag alleen medische informatie bij andere artsen opvragen als je werknemer daarvoor toestemming geeft. Dit geldt ook voor de huisarts van de werknemer. Ook daarmee mag de bedrijfsarts alleen contact opnemen als de werknemer daar toestemming voor heeft gegeven.
Wat staat er in de WGBO?
De Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO) regelt de rechten en plichten van de patiënt. Ook regelt de WGBO de privacy van de patiënt, het recht op een second opinion, het inzagerecht van patiënten in hun eigen medisch dossier en de vertegenwoordiging van patiënten als zij niet zelf kunnen beslissen.