Inhoudsopgave
Kun je zomaar van tandarts veranderen?
Als je van tandarts wilt veranderen, dan mag dat. Je kunt met de tandarts van je voorkeur contact opnemen om na te gaan of deze nieuwe patiënten aanneemt. Als je nog niet weet naar welke tandarts je wilt overstappen, dan kun je tandartsen zoeken op www.allesoverhetgebit.nl en ZorgkaartNederland.
Kan een tandarts je weigeren?
Ook je tandarts heeft een recht: Het recht om verzoeken van een patiënt te weigeren: De tandarts heeft het recht om niet op een onredelijk verlangen van de patiënt in te gaan. De tandarts laat zich bij nemen van zijn beslissingen leiden door zijn eigen deskundigheid.
Hoe krijg ik een tandarts?
Om tandarts te worden volg je de universitaire opleiding Tandheelkunde. De duur van de opleiding is 6 jaar: 3 jaar bachelor en 3 jaar master. Na afronding van de master kun je je laten inschrijven in het BIG-register. Vanaf dan ben je bevoegd de tandheelkunde zelfstandig uit te oefenen.
Hoe verander je van huisarts?
Hoe verander ik van huisarts?
- informeer of de nieuwe huisarts u als nieuwe patiënt kan aannemen;
- licht uw oude huisarts mondeling, telefonisch of schriftelijk in dat u van huisarts verandert;
- vraag uw oude huisarts om uw dossier naar uw nieuwe huisarts te sturen.
Heeft een tandarts zorgplicht?
Volgens artikel 7:453 BW is een tandarts verplicht om de zorg van een goed hulpverlener in acht te nemen. Dit betekent dat simpel gezegd dat een tandarts dezelfde zorg moet leveren als een redelijk handelende collega zou hebben gedaan. Dit geldt ook voor het onderzoeken van en raadgeven aan de patiënt.
Waar sta ik ingeschreven tandarts?
Het tandarts-specialistenregister is openbaar. Iedereen kan bij de RTS navragen of een tandarts-specialist op dit moment in het register staat ingeschreven .
Is Mondhygienist verplicht?
Tandarts is verplicht om je te informeren over je gezondheid Allereerst is de tandarts maar ook de mondhygiëniste verplicht om je over je mondgezondheid te informeren. Zonder controle kan de tandarts niets over de gezondheid van het gebit of de mond zeggen.
Wat is verzekerd bij tandarts?
De basisverzekering dekt de kosten van chirurgische tandheelkundige hulp, röntgenonderzoek en uitneembare kunstgebitten. Voor mensen boven 18 jaar zit de periodieke controle niet in het basispakket.
Wat wordt vergoed bij de tandarts?
De kosten van de tandarts worden voor kinderen tot 18 jaar volledig vergoed, met uitzondering van kronen, bruggen, beugels en implantaten. Voor volwassenen zitten alleen het kunstgebit en het klikgebit (een ‘vast’ kunstgebit) in de basisverzekering, en een aantal soorten behandelingen door de kaakchirurg.
Hoe vaak mag je van huisarts wisselen?
Overstappen huisarts mag (bijna) altijd, maar kost soms veel pijn en moeite. Als je wil overstappen naar een ander huisarts, mag de arts je alleen in uitzonderlijke gevallen weigeren. Toch gaat het in de praktijk nog regelmatig mis.