Inhoudsopgave
Waar APK rapport bewaren?
In Nederland hoeft u het keuringsrapport niet meer bij u te hebben in de auto. Als u naar het buitenland gaat met betreffende auto dan is het wel aan te raden die mee te nemen.
Is een keuringsrapport verplicht?
Keuringsrapport in auto niet verplicht U hoeft in Nederland het keuringsrapport niet bij u te hebben tijdens het rijden. In veel andere Europese landen kan nog wel gevraagd worden naar het keuringsrapport.
Wat staat er op een APK rapport?
Op het keuringsrapport geeft de APK-keurmeester de reparatie-, afkeur-, en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nú nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd is, staan er afkeurpunten op het rapport.
Wat gebeurt er als je auto word afgekeurd?
Als uw voertuig wordt afgekeurd voor de APK en de vervaldatum is verlopen, dan heeft u 2 maanden de tijd om het voertuig te laten repareren. In die 2 maanden mag u niet meer met het voertuig rijden, behalve als u onderweg bent naar de garage voor de APK-keuring. Die kunt u voorkomen door het voertuig te schorsen.
Wat is een keuringsrapport?
keuringsrapport – Zelfstandignaamwoord 1. schriftelijk verslag van een keuring ♢ “De industrie heeft het inderdaad over zichzelf uitgeroepen dat zaken uitvergroot worden.
Kun je een keuringsrapport opvragen?
Als u uw (Nederlandse) APK-keuringsrapport kwijt bent, dan kunt u bij de RDW of bij uw garage tegen betaling een kopie van het APK-keuringsrapport aanvragen. In Nederland hoeft u het keuringsrapport niet meer bij u te hebben. In het buitenland kan er nog wel om worden gevraagd.
Welke papieren heb je nodig voor APK keuring?
Het enige wat u mee moet nemen, is uw auto. Het belangrijkste identificatiemiddel is het chassisnummer in combinatie met de kentekenplaat. Sinds 2010 heeft u niet meer deel 1 van het kentekenbewijs nodig voor de APK-keuring.
Welke gegevens vind je op een kentekencard?
Dit staat op de kentekencard
- Kenteken.
- Datum eerste toelating.
- Naam houder.
- Voorletters.
- Adres houder.
- Aanduiding eigenaarschap.
- Merk.
- Datum tenaamstelling.
Is mijn auto afgekeurd?
Als de auto wordt afgekeurd hoor je ook een keuringsrapport te ontvangen. Alleen met dit rapport kun je via de RDW controleren of de keuring juist is uitgevoerd. Je kan ook bij een andere garage een second opinion vragen, bijvoorbeeld bij een onafhankelijk keuringsstation.
Wat heb je nodig voor autokeuring?
Naar de technische keuring brengt u alle boorddocumenten mee die verplicht zijn als u met uw voertuig op de openbare weg rijdt:
- Belgisch inschrijvingsbewijs of kentekenbewijs.
- gelijkvormigheidsattest of Certificate of Conformity (COC)
- laatste keuringsbewijs.
- geldig verzekeringsbewijs (wit of groen papier of elektronisch)