Waar heb je als werknemer recht op bij faillissement?

Waar heb je als werknemer recht op bij faillissement?

Naar UWV bij faillissement Wanneer de curator jouw achterstallige loon niet kan betalen, moet je je melden bij het UWV. Je mag dan de zogenoemde faillissementsuitkering (WW-uitkering wegens betalingsonmacht) aanvragen. Let op: je hebt geen recht op transitievergoeding als je ontslagen wordt vanwege faillissement.

Wat krijg je uitbetaald bij faillissement?

Het basisbedrag is 166,48 euro (indexering 01.03.2020) en kan variëren zowel in functie van het aantal jaren dienst in de onderneming als de leeftijd (≤ 45 jaar/> 45 jaar) van de werknemer. De sluitingsvergoeding bedraagt: 166,48 euro per jaar anciënniteit in de onderneming met een maximum van 3 329,60 euro (20 j.

Waar heb je recht op bij ontslag nemen?

Als u zelf ontslag neemt, heeft dat een aantal gevolgen. U heeft bijvoorbeeld meestal geen recht op een ontslagvergoeding of WW-uitkering. Verder moet u zich houden aan de opzegtermijn en andere afspraken zoals een concurrentiebeding. Als u aan alles gedacht heeft, neemt u schriftelijk ontslag.

Hoe te handelen bij faillissement?

Als u zelf geen betalingsafspraken meer kunt maken met schuldeisers, kan de rechtbank u failliet verklaren. De rechter benoemt een curator die alle beslissingen en uw geldzaken van u overneemt. Voordat de rechter beslist, moet er faillissement aangevraagd zijn.

Wat als ik mijn personeel niet meer kan betalen?

Als u minder werk voor uw personeel heeft of een deel van het salaris niet kan betalen, kunt u bij het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid een vergunning voor werktijdverkorting aanvragen. Voor het aantal uren dat uw personeel minder werkt, kunt u bij UWV een WW-uitkering aanvragen.

Hoeveel uitkering na faillissement?

U kunt alleen een faillissementsuitkering krijgen als u door de werkgever ontslagen wordt. Na uw faillissementsuitkering heeft u recht op een WW-uitkering. Uw faillissementsuitkering is maximaal 150% van het maximumdagloon.

Heb ik recht op ontslagvergoeding bij faillissement?

De vraag die zich regelmatig voordoet is of een ontslagen werknemer bij een faillissement recht heeft op een ontslagvergoeding. Het uitgangspunt is van niet. Als de werknemer pas na het faillissement door de curator ontslagen is, heeft deze in beginsel geen recht op een ontslagvergoeding.

Wat betekent het als een faillissement wordt opgeheven?

Het faillissement stopt als u een akkoord met uw schuldeisers heeft. U betaalt bijvoorbeeld een deel van de schuld tegen totale kwijtschelding. De rest van uw schuld hoeft u dan niet meer te betalen. De rechtbank moet dit akkoord wel goedkeuren.

Wat is paulianeus handelen?

De Faillissementswet heeft als uitgangspunt dat wanneer een schuldenaar weet dat een faillissement niet meer te voorkomen is, alle schuldeisers gelijk moeten worden behandeld. De curator kan transacties die daarmee in strijd zijn vernietigen. Dit benadelend handelen wordt paulianeus handelen genoemd.

Hoe lang faillissementsuitkering?

Dan kunt u een faillissementsuitkering krijgen. UWV betaalt bijvoorbeeld: uw loon over maximaal 13 weken tot uw ontslag. uw loon tijdens uw opzegtermijn, dit is maximaal 6 weken.

Wat is een faillissement van uw werkgever?

Faillissement van uw werkgever. Bij een faillissement heeft uw werkgever zoveel schulden, uw vakantiegeld, openstaande vakantiedagen en pensioenpremie over de laatste 12 maanden tot uw ontslag; U kunt alleen een faillissementsuitkering krijgen als u door de werkgever ontslagen wordt.

Wanneer Kunt u een faillissementsuitkering aanvragen?

U kunt een faillissementsuitkering aanvragen als uw werkgever u voor lange tijd niet kan betalen. Dit heet betalingsonmacht. Uw werkgever is dan niet failliet. Er is betalingsonmacht als: duidelijk is dat uw werkgever de salarissen en andere rekeningen niet meer betaalt.

Hoe lang heb je recht op loon bij faillissement?

13e maand; niet-opgenomen vakantiedagen. Uitkering wegens betalingsonmacht. Na ontslag bij faillissement betaalt het UWV WERKbedrijf het loon en de eventuele achterstallige betalingen in maximaal 13 weken uit. Je krijgt dus sowieso waar je recht op hebt. Je hebt recht op loon tot het einde van de opzegtermijn.

Wanneer Kunt u het faillissement aanvragen bij de rechtbank?

Als uw werkgever 2 of meer schuldeisers heeft, kunnen de schuldeisers faillissement aanvragen bij de rechtbank. Uw werkgever kan ook zelf faillissement aanvragen. Heeft u nog loon te goed en betaalt uw werkgever u niet uit? Dan bent u schuldeiser en kunt u het faillissement van uw werkgever aanvragen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven