Inhoudsopgave
Waar kan ik een AED vinden in de buurt?
Bekijk de AED’s in jouw buurt
- Log in bij MijnHartslagNu.
- Ga naar ‘Mijn omgeving’
- Klik op ‘Overzicht’
- Je ziet nu waar de AED’s in jouw woon- en werkomgeving zijn die bij HartslagNu zijn aangemeld.
Waar hangt een AED in Zwolle?
In een aantal wijken moeten nog AED’s komen te hangen om het aantal rode stippen van de kaart van de Hartstichting af te halen. Naast het winkelcentrum in Zwolle-Zuid zijn wijken als Schelle, Assendorp, Katerveer, Frankhuis en Stadshagen nog levensreddende AED’s nodig.
Wat kost een AED cursus?
Een reanimatiecursus via de Hartstichting kost gemiddeld €35. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een reanimatiecursus. We adviseren je om elk jaar een herhalingscursus te volgen. Deze duurt 2 uur en kost gemiddeld €15.
Welke app voor AED?
HartslagNu is dus de App waarop je je aanmeldt als burgerhulpverlener of waar je een AED op aanmeldt. De 112-alarmcentrale werkt alleen met de gegevens uit HartslagNu. Alleen mensen die aangemeld zijn bij HartslagNu kunnen in de HartslagNu app zien waar aangemelde AED’s hangen.
Wat kost een Buurtaed?
Verdeling van de kosten Als 60 buren meedoen is de prijs per persoon ongeveer 25 euro. Veel buren geven dit bedrag graag voor zo’n belangrijk doel. En omdat meerdere straten profiteren van de AED, kom je snel aan een hoog aantal deelnemende buren.
Hoe weet een burgerhulpverlener waar het slachtoffer zich bevindt en waar een AED hangt?
Wanneer iemand moet worden gereanimeerd, alarmeert de 112-meldkamer naast de ambulance ook burgerhulpverleners. Deze burgerhulpverleners ontvangen een sms-bericht als in hun directe woon- of werkomgeving gereanimeerd moet worden. Het sms-bericht toont ook waar de patiënt zich bevindt en waar de dichtstbijzijnde AED is.
Hoe gebruik je een defibrillator?
Een AED bevat 2 elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer moet plakken. Als dat gebeurd is analyseert de AED het hartritme en je krijgt precies te horen wat je moet doen: doorgaan met reanimeren of op de knop drukken om een schok toe te dienen. Iedereen mag een AED gebruiken.
Wat is de beste AED?
Als u een AED met een goede prijs-prestatie verhouding en een van goede kwaliteit (FDA-keurmerk) zoekt, dan is de Philips HS-1 of de Heartsine Samaritan 350P een goede keus. Bent u op zoek naar een goede “middenklasse” AED, dan adviseren wij u te kijken naar de Defibtech Lifeline serie of de Physio Control AED’s.
Hoe kan ik leren reanimeren?
Reanimeren in 6 stappen
- Controleer het bewustzijn. Schud voorzichtig aan de schouders en vraag duidelijk hoorbaar: ‘Gaat het?
- Bel direct 112 (of laat iemand bellen)
- Controleer ademhaling.
- Geen normale ademhaling: start direct met 30 borstcompressies.
- Beadem 2 keer.
- Als de AED er is.
Hoe lang duurt een reanimatiecursus?
Hoe lang duurt de reanimatiecursus? De reanimatiecursus duurt 3,5 uur.
Hoe moet je een kind reanimeren?
Start met 15 borstcompressies afgewisseld met 2 beademingen
- Plaats de hiel van één hand midden op het borstbeen van het kind.
- Geef 15 borstcompressies in het tempo van 100-120 keer per minuut.
- Druk de borstkas ⅓ deel in.
- Wissel 15 borstcompressies af met 2 beademingen.
Wie betaalt de AED?
Wat kost het beheren van een AED? Als je AED is gebruikt bij een reanimatie, krijg je de kosten vergoed. De kosten kun je declareren bij de ambulancevoorziening in jouw regio. De kosten voor stroom voor de AED-buitenkast zijn 35 tot 40 euro per jaar.