Waar kan ik een klacht indienen over een school?

Waar kan ik een klacht indienen over een school?

Ouders, leerlingen en personeelsleden van een school kunnen een klacht indienen bij de klachtencommissie. De commissie moet een klacht vertrouwelijk behandelen en moet binnen 4 weken reageren. Op basis van het advies van de klachtencommissie kan het schoolbestuur maatregelen nemen.

Wat als school niet meewerkt?

Als blijkt dat geen enkel overleg met de school werkt, of als de school niet voldoende meewerkt, is het raadzaam juridische bijstand te vragen. De jurist kan u vervolgens aangeven of er juridisch ook eer te behalen valt in de zaak. Dit is wel een uiterst en zwaar middel, maar soms onontkoombaar.

Waar kunnen ouders niet met hun klachten terecht?

Gaat de klacht over de directie of een ander personeelslid, dan kunt u zich wenden tot het bevoegd gezag van de school (het schoolbestuur) of het college van bestuur. Het schoolbestuur kan u eventueel informeren hoe u uw klacht kunt indienen.

Hoe klacht indienen tegen ouder?

Voor het indienen van een klacht bij de commissie vraagt u best het advies van een raadsman. Men moet immers zorgvuldig de volgende stappen doorlopen: U dient per aangetekende brief de klacht in bij de commissie binnen de 60 dagen nadat u op de hoogte bent van de feiten waarover uw klacht beschikt.

Hoe dien ik een klacht in tegen een leerkracht?

Heb je een vraag of klacht over een leerkracht of over de school? De eerste stap is: het probleem bespreken met de betrokken leerkracht of directie. Eventueel kan een ouder uit de schoolraad of ouderraad bemiddelen. Ook het centrum voor leerlingenbegeleiding kan in veel gevallen raad geven.

Kan een school aangifte doen?

Bij een strafbaar feit op school, zijn er verschillende mensen die aangifte kunnen doen: De onderwijsinstelling als getroffene: De onderwijsinstelling is getroffene als er bijvoorbeeld sprake is van vernieling of diefstal van schooleigendommen. Een personeelslid als getroffene: Het slachtoffer kan zelf aangifte doen.

Wat moet je doen als je kind niet mee kan op school?

De basisschool heeft verschillende mogelijkheden om uw kind te helpen als het achterblijft bij klasgenootjes. Soms kan een speciale leraar (remedial teacher) helpen om leerachterstanden weg te werken. Of uw kind kan naar een school voor speciaal onderwijs.

Wat moet je doen als een leraar je niet mag?

5 tips als je niet met je leraar overweg kunt

  1. Kom voor jezelf op. Als je een slecht cijfer hebt gekregen omdat de leraar je niet mag, terwijl je keihard je best hebt gedaan, dan is dat niet oké.
  2. Be the best version of you.
  3. Niet roddelen.
  4. Betrek je ouders erbij.
  5. Vraag hulp van hogerop.

Waar kan ik een klacht indienen over een bank?

Wanneer u als consument een klacht heeft over een financieel product of een financiële dienst, kunt u deze indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, kortweg Kifid. Bij Kifid kunt u terecht voor klachten en geschillen over verzekeringen, hypotheken, leningen, financieringen en beleggingen.

Waar kan ik terecht met klachten over een ziekenhuis?

Kom je er samen niet uit dan kun je de klacht voorleggen aan de klachtenfunctionaris van het ziekenhuis. Levert dan geen resultaat op dien dan een klacht in bij de Geschillencommissie Ziekenhuizen. Een klacht kun je ook indienen bij het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

Waar klacht indienen tegen webwinkel?

Klacht indienen tegen (online) verkoper U kunt uw klacht indienen tegen uw (online) verkoper bij De Geschillencommissie. Check wel of uw verkoper hierbij is aangesloten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven