Waar kan ik met iemand praten over mijn problemen?

Waar kan ik met iemand praten over mijn problemen?

Het is wel belangrijk om er snel met iemand over praten. Als er niemand in je omgeving is waarmee je kunt praten, bel dan met 0900-0113 of chat via www.113.nl. Hier werken mensen die er goed met je over kunnen praten.

Waar kan ik terecht voor een gesprek?

Tele onthaal Bij Tele-Onthaal kan je anoniem terecht met al je vragen en problemen. Voor personen die nood hebben aan een gesprek, zonder specifieke leeftijdscategorie.

Waar kunnen jongeren terecht met vragen?

CLB – chat (www.clbchat.be) AWEL– chat (www.awel.be) of bel 102. Teleblok – tips om zelfstandig te studeren, motivatie van andere studenten en studieplanner (www.teleblok.be) 1813 – chat (www.zelfmoord1813.be) of bel 1813, 24/7 bereikbaar via telefoon.

Wie kan ik s nachts bellen?

Bellen met onze telefonische hulpdienst kan anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Al meer dan 60 jaar weten mensen de Luisterlijn te vinden.

Wie kan je s nachts bellen?

Bij psychische nood kun je de volgende telefoonlijnen bellen: De Luisterlijn (voorheen Sensoor) 088 0767 000. Het nummer is dag en nacht bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek of luisterend oor. Stichting 113 zelfmoordpreventie (0900) 0113 (dag en nacht bereikbaar).

Waar kan ik terecht voor een luisterend oor?

Contacteer een van de hulplijnen.

  • TELE-ONTHAAL – luistert naar iedereen met zorgen.
  • CAW – hulp bij al je welzijnsvragen.
  • AWEL – luistert naar kinderen en jongeren.
  • JAC – hulp voor kinderen en jongeren.
  • 1813 – ZELFMOORDLIJN – dringend nood aan een gesprek?
  • 1712 – bij vragen over geweld.

Wie kan bij Tele-Onthaal terecht?

Sterktes van Tele-Onthaal Bellers en chatters kunnen bij Tele-Onthaal terecht om zich begrepen en gesteund te voelen, om eens met iemand te spreken die geen expert is maar hen aanspreekt van mens tot mens. Een gesprek kan nuttig zijn om een moeilijk moment of een crisis te overbruggen.

Waar kan ik terecht met kinderen?

Als u zich zorgen maakt over een kind, kunt u terecht bij het jeugd- en wijkteam of het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in uw gemeente. De jeugd- en wijkteams en de CJG’s zijn er voor vragen over opvoeding, het opgroeien of de gezondheid van een kind.

Kan je de huisarts bellen voor advies?

U kunt de huisartsenpraktijk altijd bellen voor advies en overleg. De doktersassistente die de telefoon opneemt, kan vaak al uitleg en adviezen geven. Als u de huisarts zelf wilt spreken, zorgt de assistent ervoor dat de huisarts u terugbelt.

Wie kan ik bellen om te praten?

De Luisterlijn: telefoon, chat en mail Je kan 24 uur per dag terecht bij de Luisterlijn voor een gesprek van mens tot mens: 088 07 67 000. Het kan gaan over verdriet, verlies, zorgen of eenzaamheid. Of iets anders. De vrijwilligers van de Luisterlijn hebben tijd en aandacht voor jouw verhaal.

Wie bellen voor hulp?

Bel Veilig Thuis op 0800-2000 voor advies en hulp (24/7 bereikbaar). Of chat (ma t/m vr 09:00 – 17:00). Bezoek deluisterlijn.nl of bel 0900-0767 (24/7 bereikbaar). Ga naar mindkorrelatie.nl of bel 0900-1450 (ma t/m vr: 09:00 – 18:00).

Hoe ben je een luisterend oor?

Je laat je gesprekspartner voelen dat je er voor hem bent en vraagt ook wat aandacht voor jezelf. Actief luisteren is heel iets anders dan op gespreksniveau of cosmetisch luisteren. Dat doe je alleen met je oren. Dat is niets anders dan reageren zonder dat je je echt verdiept in wat de ander zegt en bedoelt te zeggen.

Dat kan een zus, broer of ouder zijn. Maar ook een goede vriendin of sportmaatje. Soms zijn problemen gemakkelijker te bespreken met iemand die je minder goed kent. Denk bijvoorbeeld aan een vertrouwenspersoon of een bedrijfsarts.

Waarom kan praten over psychische problemen helpen?

“Als je praat over je problemen, verwerk je ze beter. Daarnaast kunnen je familie en vrienden je goed ondersteunen. Als zij niets van jouw problemen afweten, kunnen ze ook niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. “Ook voel je je uiteindelijk sterker als je praat over je probleem.

Hoe praten over mentale gezondheid?

Doorbreek de stilte. Dat is zonde, zegt professor Gwendolyn Portzky van het VLESP: “Eigenlijk horen we van de meeste mensen dat het zo’n deugd doet om erover te kunnen praten. Het doet ook deugd om te horen dat je niet de enige bent en dat de situatie niet uitzichtloos hoeft te zijn.

Met wie praten over depressie?

Lichte depressieve klachten worden vaak binnen een aantal weken minder, maar in sommige gevallen kan de depressie mild of ernstig zijn en langer duren. In dat geval kan: Een huisarts of psychiater medicatie voorschrijven. Het gaat dan om antidepressiva.

Waar kan ik praten?

Tele onthaal Heb je nood aan een luisterend oor of maak jij je ergens zorgen over? Bij Tele-Onthaal kan je 24/24 anoniem terecht voor een gesprek. Je kan gratis bellen via 106, en chatten (elke avond en op woensdag- en zondagmiddag).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven