Waar kan ik mijn munten storten?
Briefgeld en munten storten kan bij een stortautomaat in een bankkantoor. Je hebt daarvoor je betaalpas nodig. Geld storten op je eigen rekening met je eigen betaalpas kost 2,25 euro per keer, vanaf de vijfde storting is het 9,50 euro. Storten op een andere rekening kost 9 euro per keer.
Wat kan ik doen met kleingeld?
Wat kunt u doen met kleingeld?
- Sparen. Vaak sparen mensen klein geld op, dit kan soms automatisch gaan omdat u vaak contant betaald en niet met een te dikke portefeuille rond wilt lopen.
- Naar de bank. Bij de meeste grotere banken zijn er telmachines aanwezig.
- Naar de winkel.
- Met klein geld betalen.
- Weggeven.
Kan je nog betalen met 1 cent?
De munten van 1 en 2 eurocent blijven een wettig betaalmiddel. U kunt met deze munten afrekenen. Heeft een winkelier vooraf duidelijk gemaakt dat hij afrondt? Dan hoeft hij geen munten van 1 en 2 eurocent wisselgeld te geven.
Kan je munten storten bij Geldmaat?
Bij Geldmaat is het mogelijk losse biljetten, sealbags (verpakte biljetten) en muntgeld te storten. Op de Locatiewijzer staat bij welke automaten dit mogelijk is. Alleen klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank kunnen biljetten storten bij een geldmaat. Klanten van andere banken niet.
Wat doen met rosse munten?
Gebruik jij ze nog, de rosse muntjes van 1 en 2 eurocent? Of gooi je ze thuis in een spaarpot omdat geen enkele handelaar ze nog wil? Waarschijnlijk is het dat laatste. “Nochtans zijn de muntjes nog altijd een wettig betaalmiddel en moeten handelaars ze aanvaarden”, zegt de FOD Economie bij De Inspecteur op Radio 2.
Hoe kom ik van mijn muntgeld af?
Uw muntgeld kunt u opnemen bij een Geldmaat muntautomaat bij een vestiging van de Gamma of Karwei. Kijk op de locatiewijzer bij welke vestiging dit mogelijk is. Bekijk hieronder alle informatie over contant geld opnemen.
Waar kun je kapot geld inleveren?
Beschadigde bankbiljetten inwisselen Beschadigde biljetten, bijvoorbeeld gescheurde of gewassen bankbiljetten, kunt u inwisselen bij het kantoor van De Nederlandsche Bank (DNB).
Waar kun je nog betalen met 1 en 2 cent?