Inhoudsopgave
Waar kan ik terecht met vragen over onderwijs?
Met klachten over de school kan je terecht bij het schoolbestuur, dat verantwoordelijk is voor de organisatie en ook de werkgever is van directie en leerkrachten. Je vindt de contactgegevens van het schoolbestuur in het schoolreglement of op de website onderwijsaanbod, bij de gegevens van de school.
Wat kun je doen als je niet eens bent met de school?
Als er sprake is van een onoverbrugbaar meningsverschil kunt u bij de geschillencommissie passend onderwijs een geschil voorleggen. Wacht hier niet langer dan 6 weken mee. Ouders kunnen een geschil indienen tegen het schoolbestuur over: (de weigering van) toelating van leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
Kan een school aangifte doen?
Bij een strafbaar feit op school, zijn er verschillende mensen die aangifte kunnen doen: De onderwijsinstelling als getroffene: De onderwijsinstelling is getroffene als er bijvoorbeeld sprake is van vernieling of diefstal van schooleigendommen. Een personeelslid als getroffene: Het slachtoffer kan zelf aangifte doen.
Hoe kan ik een klacht indienen over school?
Een klacht over een school in het basisonderwijs, voortgezet of speciaal onderwijs dient u eerst in bij de leerkracht of docent van uw kind. Of bij de schoolleiding. U kunt ook terecht bij het schoolbestuur of de klachtencommissie van de school.
Is een klachtencommissie verplicht?
De Arbo- wetgeving verplicht niet tot een klachtenregeling. Wel impliceert de wet dat klachten over seksuele intimidatie, agressie en geweld, goed moeten worden opgevangen, goed moeten worden behandeld en afgehandeld. Een werknemer moet problemen vertrouwelijk kunnen melden.
Hoe dien je een klacht in tegen een leerkracht?
Waar of niet waar vragen over school?
Je kan je verhaal vertellen, een vraag stellen of samen met je chatbegeleider bekijken wat je wil bereiken en hoe je dat zou aanpakken. Heb je vragen over een studierichting. Dan vind je het antwoord misschien op de onderwijskiezer. Bij het VSK kan je terecht met vragen over je rechten op school.
Wat doet een samenwerkingsverband?
In het samenwerkingsverband maken de scholen afspraken over hoe de extra ondersteuning voor kinderen geregeld is en hoe het beschikbare geld hiervoor wordt ingezet en verdeeld. Deze afspraken worden vastgelegd in een ondersteuningsplan. Er is een apart samenwerkingsverband voor de scholen voor voortgezet onderwijs.
https://www.youtube.com/watch?v=ColV06XhfhU