Inhoudsopgave
Waar komt badkamer vandaan?
In Frankrijk, Engeland en de VS werden nieuwe huizen vanaf het begin van de negentiende eeuw voorzien van een aparte wasruimte, al naar gelang de luxe van de woning werd deze ruimte uitgerust met een wastafel en een toilet, eventueel aangevuld met een badkuip, douche en bidet wanneer het om een echt luxueuze badkamer …
Waarom is de wc uitgevonden?
In de tijd van de Romeinen werden er al ‘kleinste kamertjes’ op een continu spoelend rioolsysteem aangesloten. Deze kan men de eerste toiletten noemen. Het gewone volk (‘plebs’) moest de behoefte doen in een emmer. In deze tijd ontstonden de eerste openbare toiletten.
Wat behoort tot sanitair?
Sanitair zijn alle watergerelateerde artikelen die in een badkamer, slaapkamer, toilet, douche of op een andere plek zijn geplaatst of gemonteerd zoals mobiele toiletten, stranddouches met als doel: de verzorging van het menselijke lichaam.
Hoe noem je een badkamer?
Badkamer = Een badkamer is een sanitaire ruimte in een woning, dat wil zeggen een ruimte die speciaal is ingericht voor lichaamsverzorging. Een badkamer bestaat meestal uit een wastafel, een spiegel, een douche en-of een kuipbad.
Waarom badkamer naast keuken?
Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie, denk je best na over de plaats van je badkamer ten opzichte van de andere ruimtes in je woning. De ruimte boven de keuken is de meest ideale plek. Je ligt kort bij de afvoer- en waterleidingen, dus dat betekent minder materiaalkosten en manuren voor de leidingwerken.
Is een keuken sanitair?
Hoewel veel apparaten in de keuken ook op de waterleiding is aangesloten spreek men dan niet over sanitair. Dit heeft te maken met het tweede deel van de betekenis; het dient als doel te dienen ter verzorging van het menselijk lichaam. Vandaar dat dit niet onder sanitair valt.
Wat is sanitair schoonmaak?
Schoonmaak Sanitair is een belangrijk onderdeel om hygiënisch omstandigheden te garanderen. Maar het helpt ook om het sanitair zelf te beschermen. Toiletten, wastafels en douches krijgen namelijk heel wat te verduren. Zeep, afvalstoffen en kalkhoudend water zijn allemaal boosdoeners voor de staat van je sanitair.