Waar komt de kerstster vandaan?

Waar komt de kerstster vandaan?

De kerstster of poinsettia (Euphorbia pulcherrima) is een plant uit de wolfsmelkfamilie (Euphorbiaceae). De soort komt van oorsprong voor in Mexico maar wordt veel gekweekt om de sierwaarde.

Is een kerstster giftig?

Giftigheid. De kerstroos werd beschouwd als zeer giftig door helleborine, een diglycoside dat bitter smaakt. Bij onderzoek in de jaren 70 bleek helleborine echter niet aanwezig in de wortels van H niger. Verdere aanwezige gifstoffen zijn saponine en protoanemonine.

Wat is de Latijnse naam van de kerstster?

Euphorbia pulcherrima
Poinsettia/Scientific names

Latijnse naam: Euphorbia pulcherrima. Franse naam: Etoile de Noël. De kerstster behoort tot de wolfsmelkfamilie (euphorbiaceae). De grote bladeren zijn lancetvormig of eirond-elliptisch en gaafrandig, getand en gelobd.

Wat zijn Kerstplanten?

Naast de bekende kerstboom zijn er drie mooie groenblijvende planten die we tot kerstplant kunnen omtoveren: Buxus, Laurus en Chamaecyparis. De Buxus, Laurus en Chamaecyparis krijgen in het voorjaar graag extra voeding zodat ze goed doorgroeien en gezond blijven.

Kan een kerstster buiten staan?

Ideaal is een lichte, zonnige standplaats met verdampend water in de buurt. De kerstster houdt niet van temperaturen onder 15 en boven 22 graden °C.

Kun je een kerstster overhouden?

De kerstster wordt vaak gezien als echte kerstplant en wordt dan ook na de kerst weggegooid. Jammer, want de kerstster is geen eenjarige plant en wanneer men een kerstster goed verzorgt dan is het goed mogelijk om de kerstster ook het jaar er naar weer aan de bloei te krijgen.

Is een kerstster giftig voor honden?

De kerstster is misschien wel de bekendste kamerplant rondom de kerstdagen. De melk van de kerstster is hetgeen zo giftig is. Wanner uw hond of kat dit binnen krijgt gaan ze overmatig speekselen door irritatie van het mondslijmvlies, acuut braken, krijgen ze diarree en kunnen in het ergste geval toevallen krijgen.

Is Helleborus giftig voor honden?

Zorg er dus voor dat dieren hier absoluut geen toegang tot hebben. Kerstroos (Helleborus niger) is ook behoorlijk giftig. Het bevat natuurlijke hartglycosiden die het hart krachtiger laten kloppen. Inname kan net zoals de andere planten maagdarmklachten veroorzaken maar ook sufheid, verlamming en hartritmestoornissen.

Hoe houd je een kerstster over?

Hoe houd je een kerstster goed?

Kerststerren zijn zeer gevoelig voor watertekort maar ook voor een overvloed aan water. Als de planten in een laag met water staan dan krijgen de wortels niet genoeg lucht en zullen ze afsterven. Te weinig water zorgt juist weer voor uitdroging waardoor de plant er veel minder lang mooi uit zal zien.

Kan een kerstster tegen vorst?

Als het buiten koud is, moet je ze goed verpakt meenemen, want kerststerren verdragen geen vorst. Zet ze in huis op een lichte plek, maar niet in fel zonlicht. Ook ’s winters kan het zonlicht soms heel fel zijn. Ze doen het prima bij normale kamertemperaturen (18-23 °C).

Hoe lang kan ik kerststerren goed houden?

Ze kunnen wel een half jaar mooi blijven, dus tot ver na kerst heeft u zo kleur in de woonkamer. Kerststerren zijn ‘kortedagplanten’, wat inhoudt dat zij een periode lang minder dan 10 á 12 uur licht gehad moeten hebben om tot bloei te komen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven