Inhoudsopgave
Waar komt het meeste huidkanker voor?
Huidkanker komt het meest voor op plekken van het lichaam die veel in de zon komen zoals het gezicht, de romp, de handen, de armen en de benen. Elk soort huidkanker ziet er anders uit. Plaveiselcelcarcinoom en basaalcelcarcinoom zijn vaak bobbeltjes met een lichtere kleur, bijvoorbeeld bleekroze of rozerood.
Hoeveel mensen krijgen kanker 1 op de?
Ongeveer 1 op de 3 mannen en 1 op de 4 vrouwen krijgen kanker voor hun 75ste. Kanker treft vooral ouderen: 68 % van de vrouwen en 80 % van de mannen zijn 60 jaar of ouder bij de diagnose. Van de 70.468 mensen die in 2018 de diagnose kanker kregen, was ongeveer 2 % op dat moment 16 tot 35 jaar oud.
Waar in Nederland komt de meeste kanker voor?
Vergeleken met andere Europese landen krijgen vrouwen in Nederland vaker kanker, vooral borstkanker en longkanker. Melanoom en darmkanker komen zowel bij mannen als vrouwen in Nederland vaker voor. Ook prostaatkanker bij mannen komt in Nederland vaker voor dan in de andere landen.
Welk land heeft de meeste kanker patiënten?
De mannen in Nederland staan op de 16e plaats vergeleken met die uit andere landen. Voor wat betreft mannen en vrouwen samen bekleedt Nederland de 8e plaats met 304,8 nieuwe gevallen van kanker op de 100.000 inwoners. Denemarken is ’s werelds koploper met 338,1 gevallen van kanker per 100.000 inwoners.
Hoeveel mensen liggen er met kanker in het ziekenhuis?
Ruim 144.000 ziekenhuisopnamen voor kanker in 2017 In 2017 waren er 144.240 klinische ziekenhuisopnamen voor kwaadaardige nieuwvormingen (kanker). Het aantal klinische ziekenhuisopnamen voor niet-kwaadaardige nieuwvormingen bedroeg in datzelfde jaar ruim 29.000.
Welk land heeft de meeste kanker gevallen?
Kanker komt in Nederland vaker voor dan in de meeste andere landen van de Europese Unie. Nederland staat in de EU op de derde plek. Alleen in Ierland en Denemarken komt kanker vaker voor.
Waarom krijgen zoveel Nederlanders kanker?
,,Roken, alcohol en overgewicht zijn bekende risicofactoren. Maar Nederland scoort daarop niet slechter dan andere landen.” De ernstige luchtverontreiniging in Nederland, als gevolg van ons drukke verkeer, de industrie en intensieve veehouderij, speelt volgens hem geen rol in de hoge kankeraantallen.