Inhoudsopgave
Waar koop je kersttakken?
Kersttakken en bloemen kopen? Kunst kersttakken, decoratie- en siertakken | Intratuin.
Hoe lang blijven kersttakken goed?
Buiten blijven je kerststukken langer goed Een kerstkrans kan heel de winter goed blijven als je hem buiten ophangt. Dat geldt ook voor stukken. Heb je in de drukke periode voor kerst geen tijd om kerststukken te maken? Je kunt ze prima een paar weken eerder maken en buiten bewaren (wel vorstvrij).
Welke takken in kerststuk?
De basis van een kerststuk is steekschuim, waarin verschillende kerstdecoraties gestoken worden. Centraal in het kerststukje zijn één of meerdere kaarsen. Verder wordt het stukje opgevuld met takken van typische “kerstplanten” (kerstgroen), zoals dennentakken, hulstbladeren, klimop en conifeertakken.
Wat voor groen in kerststukjes?
Gebruik voor een stuk van gemiddelde grootte minimaal vijf soorten groen. Denk aan: spar, hulst (ook voor de rode bessen), struikklimop (bladeren en bloemen), mahoniablad, olijfblad, taxus, fijne rododendron en mos.
Wat zijn kerst bloemen?
Van kerststerren tot kransen, omarm de kerstsfeer met deze feestelijke bloemen:
- Kerststerren. Deze kersenrode en diepgroene schoonheden zijn de meest herkenbare kerstbloemen, ook al zijn kerststerren eigenlijk planten.
- Amaryllis.
- Rode en witte rozen.
- Kerstboeketten.
- Kerstbomen en kransen.
Wat voor boom is een paastak?
De meestgebruikte paastak komt van de wilgen (Salix). De wilgenboom kent decoratieve krullende takken of takken met katjes er aan. Maar ook een tak van de Forsythia is prachtig, zeker als deze in bloei staat met prachtige gele bloemen.
Hoe lang kerstboom houdbaar?
Zet ‘m bij voorkeur buiten neer, uit de zon en wind, en geef wel af en toe water. Ook een gezaagde boom kun je al eerder kopen. Wij zorgen ervoor dat de bomen niet té vroeg worden gezaagd, waardoor deze bomen ook prima ca. 2 á 3 weken buiten bewaard kunnen blijven.
Hoe lang houdt een kerstboom?
In Nederland en België geldt de ongeschreven regel dat kerstbomen en andere kerstversieringen pas na het sinterklaasfeest (5-6 december) mogen worden aangebracht. Uiterlijk met Driekoningen (6 januari) wordt de boom weggehaald. Vroeger liet men de boom ook wel staan tot het feest van Maria-Lichtmis.
Wat zit er in een kerststukje?
Je kunt kleine kerstballetjes, dennenappeltjes, slingers, kerstmannetjes, huisjes of paddenstoeltjes gebruiken. Daarnaast heb je ook wat groen nodig om een kerststuk te maken….Bij groen voor een kerststuk kun je denken aan:
- Conifeer;
- Hulst;
- Hedera;
- Skimmia;
- Liguster;
- Taxus;
- Buxus;
- Dennentakken;
Wat heb je nodig om een kerststukje te maken?
Kerststukje – wat heb je nodig
- Steekschuim (oasis)
- Bloembakje of schaaltje.
- Dennentakjes (allerlei soorten)
- IJzerdraad.
- Decoraties (uit de winkel of zelf gemaakt/gevonden)
- Mos (uit eigen tuin, het bos of decoratiemos uit de winkel)
- Spuitsneeuw (eventueel)
Welke bloemen in kerststuk?
Voeg kerstbloemen toe Een kerststukje is vaak een op planten gebaseerd geheel. Wij gebruikten lisianthus, eucalyptus, magnolia en andere verschillende groensoorten. Ook leuk: voeg er nog meer typische kerstbloemen aan toe zoals amaryllis of orchidee.
Waarom Amaryllis met kerst?
De reden dat de bloem vooral rond Kerstmis zo gewild is, heeft te maken met de vele styling mogelijkheden en de kleur. Net als kerststerren is de amaryllis verkrijgbaar in rood en wint tinten. Bovendien is de bloem heel decoratief. Er zijn zelfs bollen te koop die niet eens in een pot hoeven.