Waar kun je terecht als je te maken hebt met kindermishandeling?

Waar kun je terecht als je te maken hebt met kindermishandeling?

Met vragen over geweld, misbruik of kindermishandeling kan je telefonisch, via chat of e-mail terecht bij 1712. Medewerkers van 1712 luisteren naar je verhaal en geven informatie over hulpverlening, politie en justitie. 1712 geeft ook advies, maar de beslissing blijft in jouw handen, tenzij je in gevaar bent.

Wie bellen bij kindermishandeling?

U kunt contact opnemen met de hulplijn via het nummer 1712. Een gesprek met 1712 is discreet: uw oproep naar 1712 verschijnt niet op de telefoonrekening en u hoeft niet te zeggen wie u bent. In een levensbedreigende situatie: bel de politie op het nummer 101. Voor dringende medische hulp: bel het noodnummer 112.

Wat doet het Vertrouwenscentrum kindermishandeling?

Een Vertrouwenscentrum biedt advies, ondersteuning en hulp bij (vermoedens van) kindermishandeling. Wij helpen gezinnen en hulpverleners om de mishandeling bespreekbaar te maken en passende hulpverlening te zoeken. Hierbij staat de veiligheid en het welzijn van het kind of de jongere steeds centraal.

Waar kan je terecht als slachtoffer van huiselijk geweld?

Als u slachtoffer bent van huiselijk geweld, kunt u hulp krijgen van Veilig thuis. Dit is het advies en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij Veilig thuis kunt u ook terecht als u pleger of getuige bent van huiselijk geweld.

Waar kan je terecht bij seksueel misbruik?

Voor advies en hulp bij seksueel misbruik of seksueel geweld binnen het gezin kunt u terecht bij Veilig Thuis. Dit kan ook anoniem. Veilig Thuis biedt ook hulp aan de pleger van het misbruik of het geweld. Bel in noodsituaties altijd direct de politie via 112.

Waar kan ik kinderverwaarlozing melden?

Indien er daadwerkelijk sprake is van kindermishandeling of vermoedens van kindermishandeling is het belangrijk dat er tijdig wordt ingegrepen. De eerste stap is het doen van een melding en het op gang zetten van hulpverlening. Dit doe je door te bellen met Veilig Thuis via: 0800 – 2000 (gratis en 24/7 bereikbaar)

Wat kunnen signalen zijn van mishandeling en misbruik?

Gaat vaak tegen de regels of volwassenen in. Is vaak overdreven vroeg of blijft lang rondhangen op school. Zegt negatieve dingen over zichzelf, anderen of de wereld. Speelt gewelddadige of seksuele situaties na.

Wat te doen bij een vermoeden van kindermishandeling?

U mag Veilig Thuis altijd (anoniem) bellen en uw zorgen delen als het gaat om vermoedens van kindermishandeling. Een medewerker van Veilig Thuis bespreekt de situatie met u en bepaalt in samenspraak met u wat de volgende stappen zijn. Als het nodig is kunt u vervolgens een melding doen van kindermishandeling.

Waarom is het belangrijk dat je melding doet bij VK?

Kindermishandeling is iets waar je liever niet mee te maken krijgt. Toch maken veel kinderen thuis geweld mee, op allerlei manieren. En dat is moeilijk om over te praten, zowel voor kinderen als voor ouders. Als kind ben je bang niet geloofd te worden, of onzeker over wat er zal gebeuren als je praat.

Wat wordt er verstaan onder mishandeling?

Mishandeling is het toebrengen van verwondingen of pijn of andere schade tegen het lichaam van een persoon gericht. Ook iemand vergiftigen of opzettelijk besmetten met een ziekte (bijvoorbeeld inspuiten met HIV-positief bloed) wordt gezien als mishandeling. Seksuele mishandeling.

Wat is kindermishandeling Klokhuis?

Als een kind bedreigd wordt, of als er geweld is, spreek je van kindermishandeling. Dat kan zijn omdat je ouders je pijn doen, of je uitschelden. Of omdat er thuis veel ruzie is, of omdat niemand aandacht voor je heeft. Huiselijk geweld.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven