Inhoudsopgave
Waar kunt u terecht bij een scheiding?
Hulp, advies en bemiddeling bij een scheiding. Bij een scheiding kunt u terecht bij verschillende personen of instellingen om advies in te winnen. U kunt aankloppen bij: Een bemiddelaar. De Wetswinkel beantwoordt allerlei juridische vragen waaronder vragen over (echt)scheiding.
Hoe kunt u een scheiding regelen?
Als u wilt scheiden, moet u veel regelen. Probeer samen afspraken te maken over de echtscheiding, Dan kunt u bijvoorbeeld uw scheiding online regelen of hulp vragen aan een mediator. Wat fijn om te horen dat u tevreden bent.
Hoe pak ik een echtscheiding aan?
Hoe pak ik een echtscheiding aan? Als u wilt scheiden, moet u veel regelen. Probeer samen afspraken te maken over de echtscheiding, bijvoorbeeld over de kinderen. Ook moet u afspraken maken over de verdeling van uw spullen verdelen en de woning. Komt u er samen niet uit, dan kunt u hulp inschakelen van een mediator of advocaat.
Kan ik de echtscheiding aanvragen bij de rechtbank?
Vraag de echtscheiding aan bij de rechtbank. Hiervoor is een advocaat verplicht. Uw advocaat kan de echtscheiding aanvragen op gemeenschappelijk of eenzijdig verzoek. Echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek. Heeft u met uw partner of via mediation afspraken gemaakt over de echtscheiding? Dan kunt u samen één advocaat inschakelen.
Hoe kan ik scheiden met onderlinge toestemming?
Koppels die scheiden met onderlinge toestemming kunnen door een notaris een regelingsakte laten opmaken. Daarin worden afspraken vastgelegd, bv. voor de verdeling van goederen. Voor meer informatie, surf naar Notaris.be
Wat is de notaris voor de scheiding?
De meeste notarissen zullen zich traditioneel meer toeleggen op de materiële afhandeling van de scheiding. De notaris is de enige die een eigendomsoverdracht van bijvoorbeeld de gezinswoning kan officialiseren. Via een online vragenlijst doorlopen de toekomstige ex-partners samen alle afspraken die voor hen van toepassing zijn en vullen