Inhoudsopgave
Waar mag ik parkeren met een invalidenkaart?
Waar mag u met uw gehandicaptenparkeerkaart wel parkeren?
- Op uw eigen gehandicaptenparkeerplaats.
- Op een algemene parkeerplaats voor gehandicapten.
- In een parkeerschijf-zone met een blauwe streep.
- Langs een onderbroken gele streep.
- Op plaatsen waar een parkeerverbodsbord staat.
Waar mag ik gratis parkeren met een invalidenparkeerkaart?
Soms kan je met de gehandicaptenparkeerkaart gratis parkeren op een gewone parkeerplaats bij een parkeermeter. Dit kan in ongeveer de helft van de Nederlandse gemeenten. In de andere gemeenten moet u dus wel betalen bij een parkeermeter of een automaat.
Waar mag ik parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart in Amsterdam?
U mag met uw GPK op wegen waar het gebruik van een parkeerschijf verplicht is, zonder de parkeerschijf parkeren. Als u uw GPK zichtbaar op het dashboard legt, geldt voor u géén beperking van de parkeerduur.
Wat zijn de regels bij een invalide parkeerplaats?
Parkeren op een invalidenparkeerplaats mag alleen als u in het bezit bent van een invalidenparkeerkaart. Deze moet goed zichtbaar achter de voorruit liggen. Iedereen die zonder zo’n kaart parkeert, riskeert een boete die kan oplopen tot een paar honderd euro.
Waar mag ik parkeren met een parkeerkaart?
U mag met een parkeerschijf parkeren in de blauwe zone (parkeerschijfzone). Dit geldt alleen voor motorvoertuigen op meer dan 2 wielen.
Is een invalidenkaart op kenteken?
De kaart is persoonsgebonden. Er hoeft dus geen kenteken van een voertuig op de kaart te staan. Op de passagierskaart staat een hoofdletter P. U kunt deze aanvragen als u ten minste een half jaar met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken, niet meer dan 100 meter zelfstandig kunt lopen.
Wat kost een invalide parkeerkaart?
Kosten. De kosten voor de aanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart zijn € 84,20 voor een medische keuring*. U betaalt deze kosten direct bij de aanvraag. Wanneer de kaart wordt toegekend, betaalt u bij het ophalen € 36,80 voor de kaart.
Hoe werkt een invalidenkaart?
Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op plaatsen waar het bord ‘Verboden te parkeren’ staat. Daarbij geldt wel dat u altijd een parkeerschijf moet gebruiken, omdat u op deze plaatsen niet langer dan drie uur mag staan. Ook moet het parkeren rechtstreeks verband houden met het vervoer van een gehandicapte.
Hoe lang mag men parkeren met een parkeerkaart?
In de blauwe zone is het gebruik van de parkeerschijf verplicht van 9 uur tot 18 uur, alle dagen behalve op zon- en feestdagen, tenzij er andere voorwaarden zijn aangebracht op de signalisatie. Met een geldige parkeerschijf kan men 2 uur parkeren, te rekenen vanaf het uur dat werd aangeduid op de schijf.