Inhoudsopgave
Waar mag je geen reclame voor maken?
Volgens de algemene regels in de NRC mag reclame niet: in strijd zijn met de wet, de waarheid, de goede smaak en het fatsoen. in strijd zijn met het algemeen belang, de openbare orde of de goede zeden. onnodig kwetsen of een bedreiging zijn voor de volksgezondheid.
Wat is de taak van de Reclame Code Commissie?
De regels waaraan verantwoorde reclame moet voldoen, liggen vast in de Nederlandse Reclame Code. De (voorzitter van de) Reclame Code Commissie beoordeelt klachten aan de hand van de code en stelt vast of deze regels zijn overtreden. Het College van Beroep (CvB) behandelt beroepschriften tegen beslissingen van de RCC.
Wat is een misleidende reclame?
Misleidende reclame is elke reclame die op enigerlei wijze, met inbegrip van haar voorstelling, de personen tot wie zij zich richt kan misleiden en hun keuze kan beïnvloeden of die een concurrent schade kan toebrengen. Dergelijke reclame is verboden door de wet.
Hoeveel procent wordt er geen reclame gemaakt?
Dit percentage wordt de komende jaren afgebouwd naar maximaal 5%. Dagelijks mag dit niet meer dan 15% zijn. Daarnaast mag de Ster geen reclame uitzenden rondom kinderprogrammering en online kanalen.
Wie zit er in de Reclame Code Commissie?
De Reclame Code Commissie is samengesteld uit vertegenwoordigers uit de volgende vijf sectoren: een lid van de BVA (Bond van Adverteerders) een lid van de Consumentenbond. een lid van de aan de Stichting Reclame Code deelnemende media.
Welke sanctie middelen heeft de Reclame Code Commissie?
Indien de Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat een reclame-uiting in strijd is met de regels van de Nederlandse Reclame Code, dan volgt over het algemeen een aanbeveling om niet meer op dergelijke wijze reclame te maken.
Wat is misleiding juridisch?
Als de verkoper niet eerlijk is over zijn bedoelingen of als hij bijvoorbeeld relevante informatie achterhoudt, dan spreken we van misleiding.
Wat is agressieve verkoop?
Bij agressieve verkoop zet de verkoper u onder druk om iets te kopen. De verkoper kan ook trucs gebruiken om u iets te verkopen. Zo hebt u niet door dat u iets koopt. U krijgt bijvoorbeeld iemand aan de deur die u overhaalt om uw handtekening te zetten onder een offerte.