Waar mag je in het bos wonen?

Waar mag je in het bos wonen?

Niet alle bossen liggen m.a.w. in bosgebied. Het is dus mogelijk een perceel te vinden waarvan de bestemming woningen toelaat. De bomen op je stuk grond mogen verwijderd worden onder bepaalde voorwaarden. De bomen mogen niet in bosgebied of een woonpark staan, maar wel in woon-, industrie- of agrarisch gebied.

Wat mag je zetten Op bosgrond?

Op je eigen, private bosgrond doe je natuurlijk wat je wilt. Daar mag je dus kamperen, fietsen, dieren uitzetten (zolang ze op de witte lijst staan of als je een vergunning hebt), kanoën, pingpongen, bobsleeën en alles wat buiten dat bos ook wettelijk mag.

Kan bosgrond bouwgrond worden?

Kan dat? Het kan, maar de kans is erg klein. Je kunt zelf erg weinig ondernemen om agrarisch gebied om te zetten in bouwgrond. De Vlaamse regering kan zoiets in principe regelen via een gewestplanwijziging, maar zulke hervormingen zijn zeldzaam.

Wat kan je met een stuk bos?

Je eigen stuk bos is niet alleen goed voor behoud van de natuur, maar je kan er bijvoorbeeld zelf ook kamperen of wandelen. Met investeren in bos kan je genieten en rendement maken. Grofweg zijn er 2 manieren om in bosgrond te investeren: via aandelen en door het bos echt aan te kopen.

Wat mag je doen met een bosperceel?

In principe ben je eigenaar van je eigen stukje bos en mag je er dus ook een fikkie stoken. Je moet dit dan wel op een zorgvuldige manier doen.

Wat is de waarde van bosgrond?

Gemiddeld wordt voor bosgrond tussen de 7.500 en 12.500 euro per hectare betaald. Voor bosgrond inclusief jachtrechten wordt soms meer betaald, aldus de makelaarsvereniging. De NVM laat weten nog niets te merken dat gronden worden aangeboden uit de voorraden van Dienst Landelijk Gebied of Staatsbosbeheer.

Wat mag wel en niet op bosgrond?

Ja, de bosgrond is uw eigendom dus u mag er in principe kamperen. Echter is commercieel gebruik niet toegestaan, u mag bijvoorbeeld dus niet zomaar een eigen camping beginnen of grote activiteiten organiseren in uw eigen bos. Het verschilt per gemeente hoe er wordt omgegaan met kamperen op uw eigen (bos)grond.

Is bos een goede investering?

Investeren in landbouw- en bosgrond is een veilige belegging. Dit komt omdat grond een schaars goed is en dus altijd een waarde zal behouden, ongeacht of de economie volledig zou instorten. Daarenboven geeft investeren in landbouw- en bosgrond een gevoel dat je werkelijk in iets tastbaar hebt geïnvesteerd.

Kan mijn grond bouwgrond worden?

Landbouwgrond is geen bouwgrond en kan dus niet gebruikt worden om op te bouwen. Er is ook geen vergunningsaanvraag om van landbouwgrond bouwgrond te maken. Dat betekent dat je geen huizen, appartementen of uitbreidingen van woningen op landbouwgrond mag plaatsen.

Kan grond bouwgrond worden?

Als de verkoper van de grond meteen een stedenbouwkundige vergunning (vandaag eveneens gekend onder de nieuwe benaming “omgevingsvergunning”) kan voorleggen, kan je zeker zijn dat die grond bouwgrond is. Die stedenbouwkundige vergunning mag wel maximaal twee jaar oud zijn bij de aanvang van de geplande bouwwerken.

Waarom zou je een bosperceel kopen?

Belastingvoordeel. Door een stuk bos te bezitten, geniet je van diverse belastingvoordelen. Het bezit van bosgrond telt namelijk niet mee als vermogen en is dus vrijgesteld van vermogensrendementsheffing (box 3). Dat levert jaarlijks een belastingvoordeel van 1.2% op.

Hoe onderhoud je een bos?

Het bos onderhouden is nodig om het bos gezond en veilig te houden. Onder bosonderhoud verstaan we onder andere het uitdunnen van het bos en het verwijderen en planten van bomen en struiken. Op deze manier blijft het bos toegankelijk.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven